Svečanost otvorenja Grand Prixa Croatia kao uvod u najatraktivniji dio natjecanja

13. siječnja 2018.
Komentari isključeni
1.077 Pregleda

Najatraktivnijim, najuzbudljivijim i najzanimljivijim večerašnjim borbama na tatamiju prepune Sportske dvorane Samobor prethodilo je svečano otvorenje samoborskog Grand Prix Croatia turnira, koje je i ove godine svojom nazočnošću uveličao japanski veleposlanik u Hrvatskoj, nj.e. Keji Takiguchi u pratnji trećeg tajnika veleposlanstva Ryoheija Nakajime. Odmah do njih bili su i predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije, a ujedno i član Izvršnog odbora Svjetske karate federacije Stjepan Čelan te Davide Benetelo, također član Izvršnog odbora Svjetske karate federacije.

Keji Takaguchi i Stjepan Čelan su održali i pozdravne govore zahvalivši svim sudionicima na dolasku na ovaj značajan svjetski turnir te organizatorima i posebno domaćinima iz Karate kluba Samobor na još jednoj vrhunski pripremljenoj priredbi. Prigoda je iskorištena i za predaju priznanja japanskog ministra vanjskih poslova Hrvatskom karate savezu u povodu 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske.

Veleposlanik Takiguchi je naglasio da se ovo priznanje dodjeljuje onima koji su pridonijeli promoviranju prijateljstva i odnosa s Japanom tijekom godina, a naročito onima koji su u tome postigli velika postignuća poput Hrvatskog karate saveza. -Vaš je savez osnovan 1970. godine i otada pridonosi promociji karatea u ovoj zemlji kao i u cijeloj Europi kroz ovaj Grand Prix i druga natjecanja, a posebno se iskazao kad je 2011. godine Japan pretrpio katastrofalan potres organiziravši niz događanja ne bi li preko toga pružili pomoć stradalima – rekao je veleposlanik Japana. Na kraju je podsjetio da je karate uvršten među olimpijske sportove i da će se 2020. godine naći u Tokiju na Olimpijskim igrama.

Čast da 27. Grand Prix Croatia proglasi otvorenim pripala je zamjeniku samoborskog gradonačelnika Željku Stanecu koji je na još jednom dolasku u Samobor zahvalio ponajprije japanskom veleposlaniku, a potom i svima okupljenima. Istaknuo je da je Grad Samobor posebno ponosan što ima Karate klub Samobor, što ovdje djeluje Hrvatski karate savez i što ima ovakvu veličanstvenu priredbu koju će Grad i dalje suorganizacijski pratiti.

Uz Staneca su govorili i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora u Uredu za lokalni sport Siniša Krajač i predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović.

Svečanom otvorenju turnira nazočili su mnogi, između ostalih gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić, potpredsjednik Saveza, a ujedno i dožupan Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, predsjednik Športskog saveza grada Zagreba Nikola Dragaš i predsjednik Karate odbora za veterane Hrvatskog karate saveta Vjekoslav Šafranić.

Posebno atraktivan i ove je godine bio ulazak finalista u natjecateljsku arenu na Grand Prix Croatia turniru! A o njima i o svim tehničko-organizacijskim pitanjima brinuli su se osvajači prestižnih odličja na nebrojenim natjecanjima, članovi Karate kluba Samobor, predvođeni Anom Lenard. Imali su, a imat će i sutra, pune ruke posla na turniru i bili su velika tehnička i organizacijska pomoć Hrvatskom karate savezu te na usluzi svim natjecateljima. Kratak predah ulovili su tijekom svečanosti proglašenja Grand Prixa otvorenim.

Onaj koji nije stigao predahnuti ni tijekom svečanosti otvorenja velebnog karate turnira u Samoboru bio je tajnik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek. A i prije ceremonijala bilo ga je posvuda po dvorani. Dok je trajalo otvorenje natjecanja mira nije bilo ni za predsjednika Organizacijskog odbora 27. Grand Prixa Croatia i glavnog tajnika Hrvatskog karate saveza Darka Šimunca. Ipak, i Cipek, i Šimunec, držeći konce cijele ove sportske priče u svojim rukama, u jednom su trenutku izrazom svoga lica pokazali zadovoljstvo onim što se događa u Samobor Areni!

Na kraju svečanosti proglašenja Grand Prix Croatia otvorenim, priznanje je za duge godine praćenja ne samo ovog turnira nego i cijelog karate sporta u Samoboru i šire, pripalo i našem radiju, a iz ruku Darka Šimunca, našeg vjernog i neumornog suradnika, primio ga je vlasnik, direktor i glavni urednik Radio Samobora te stalni voditelj ove sportske priredbe Mislav Maroević.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.