Nema ali kad volontira Ali

13. siječnja 2018.
Komentari isključeni
518 Pregleda

Edukativno i zabavno bilo je sinoć u Odjelu za djecu i mlade samoborske knjižnice, gdje je na opušten i neobvezujući način svoje djelovanje predstavila udruga Pozitiva i to kao uvod u zanimljivo, ali i vrlo ambiciozno pripremljeno predavanje o Egiptu i volontiranju, novog volontera u redovima Pozitive, Abdelrahmana Saleha.

Ali, kako ga prozvaše, u Samobor i Pozitivu stigao je iz Egipta preko Europske volonterske službe i ovdje će provesti 10 mjeseci baveći se našim društvenim aktivnostima. Ovom 25-godišnjem Egipćaninu, kako se dalo naslutiti iz onoga što je prezentirao, volontiranje je u krvi, gotovo način života, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se njegov pristup našem životnom stilu međusobno ispreplesti.

Prije Alija, o neformalnim edukacijma, raznim područjima mogućeg volontiranja i kreiranju događanja u gradu, ukratko – o “pozitivairanju”, govorili su Ivan Duvnjak i Romina Galović. Pozvali su i druge zainteresirane na neformalnu razmjenu ideja uz kavu, ponedjeljkom i četvrtkom od 12 do 14 sati. Lokacija je Šmidhenova 34.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.