Samoboru gotovo 800 tisuća kuna europskih sredstava za most u Grdanjcima

12. siječnja 2018.
Komentari isključeni
679 Pregleda

Za ljetos završenu izgradnju mosta preko potoka Breganica u naselju Grdanjci, Grad Samobor dobio je potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj putem Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 778.345,45 kuna – izvijestili su iz Grada Samboora.

Naime, zahtjev za potporu za ulaganje u gradnju nerazvrstane ceste Grad Samobor je podnio temeljem Natječaja u okviru Mjere 07 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020, unutar kojega je sufinancirana gradnja nerazvrstanih cesta. (podmjera 7.2., operacija 7.2.2.)

Podsjetimo, radove je izvela Vodoprivreda iz Zagreba, a obuhvatili su izgradnju mosta armirano – betonske sandučaste konstrukcije te rekonstrukciju prometnice i postavljanje zaštitne ograde.

Do oštećenja mosta došlo je uslijed vremenskih nepogoda, a izgradnja zamjenskog omogućila je sigurnije prometovanje. 

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.