Anđelo Kvesić i Sayad Sayad Ganjzadeh u lanjskom finalnom okršaju na Grand prixu Croatia

Svjetski karate spektakl u Samoboru!

10. siječnja 2018.
Komentari isključeni
1.527 Pregleda

Sve je spremno za 27. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir GRAND PRIX CROATIA  koji će se pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Samobora održati u našem gradu od 12. do 14. siječnja.

Tehnički organizator ovog prestižnog, i svjetski uglednog turnira je  Karate klub Samobor dok je suorganizator Grad Samobor, te naravno  kao i svake godine do sada, Hrvatski karate savez.
Sponzori natjecanja su tvrtka Facies iz Svete Nedelje, Anindol iz Samobora, Funda iz Zaprešića, Pirotehnika Mirnovec, Pride iz Zagreba, Sportski objekti Samobor, Cambium Networks iz Zagreba, te Fitness klub Samobor dok su medijski pokrovitelji Sportske novosti, Radio Samobor , CRO Ring i Glasnik Samobora i Svete Nedelje.

Turnir i ove godine traje tri dana, tako da je petak predviđen za natjecanje kadetkinja i kadeta u borbama, subota za juniorke, juniore, mlađe seniorke i mlađe seniore u borbama, te seniore open u borbama i seniorke i seniore u katama.

U nedelju će nastuptiti mlađe uzrasne kategorije u katama i borbama, te kadeti, juniori, mlađi seniori i sportaši s posebnim potrebama u katama.

Kroz tri dana natjecanja na samoborskim tatamijima borit će se više od 1800  natjecateljki i natjecatelja iz 23 države (Hrvatska, Azerbajđan, Bjelorusija, Bugarska,Crna Gora, Slovačka, Italija, Mađarska, Srbija, Malta, Slovenija, BiH, Njemačka, Francuska, Ukrajina, Austrija, Izrael,Iran, Latvija, Luxemburg, Nizozemska, Makedonija, Danska)

U najatraktivnijoj muškoj seniorskoj kategoriji, u kojoj se dodjeljuje bogati nagradni fond, prijavljeno je 48 natjecatelja, a među njima je i nekoliko velikih svjetskih karate imena. Najpoznatiji je svakako aktualni teškaški svjetski prvak Iranac Sayad Ganjzadeh koji je prije dvije godine osvojio Grand Prix, no lani se morao zadovoljiti drugim mjestom jer ga je nadmašio naša karate majstor Anđelo Kvesić.

Sayadu i Anđelu će se suprostaviti kompletna seniorska postava nacionalne selekcije Hrvatske koja je prošle godine osvojila ekipno  bročano odličje na Europskom prvenstvu, zatim petero odličnih Bjelorusa, Crnogorac Čečunjanin, ali i niz drugih odličnih boraca. Iznenađenja su dakako moguća i puno toga će ovisiti o trenutnoj formi i o raspoloživosti boraca na sam dan turnira.

Svi prijavljeni u open kategoriji jamče vrlo atraktivne i neizvjesne borbe.

Najbolji u otvorenoj kategoriji otići će kući s novčanom nagradom od 2000 EUR-a, drugoplasirani s 500 EUR-a i sedmodnevnim ljetovanjem u apartmanima Funda na Šolti, trećeplasirani s 500 EUR-a, dok će četvrtoplasiranom pripasti 250 EUR-a.
Najatraktivniji natjecatelj finalnog dijela turnira  osvaja i dodatnih 500 EUR-a nagrade organizatora.

Sve dobne i težinske kategorije su dobro popunjene tako da će biti vrlo teško osvojiti odličje na 27. Grand Prixu Croatia, a u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora prijavljeno je niz aktualnih medaljaša s najvećih karate smotri , svjetskih i europskih prvenstava.

Kadetima, juniorima i mlađim seniorima je ovaj turnir zadnja provjera pred prvenstvo Europe koje se održava u ruskom Sochiju  od 01. do 04. veljače 2018.

Potrebno je svakako spomenuti da su u programu turnira, šestu godinu za redom  i sportaši s posebnim potrebama koji će nastupiti u katama, u nedjelju od 12:30 sati.

 

GRAND PRIX CROATIA – PROGRAM NATJECANJA

 

Sportska dvorana Samobor – ul. Andrije Hebranga 26a

 

Petak, 12. siječnja

15:30          BORBE kadeti

Subota, 13. siječnja

09:00           BORBE Seniori U21

12:00           BORBE Juniori

15:30           BORBE Seniori Open

KATE Seniori

19:30         Svečano otvaranje

19:45          Finalna natjecanja:

BORBE U21muški/žene

FINALE

KATE seniori muški/žene

BORBE seniori OPEN

za 3. mjesto i FINALE

 

20:45          Proglašenje pobjednika

 

Nedjelja, 14. siječnja

 

09:00 – 14:30

KATE POJEDINAČNO I EKIPNO

(mlađe uzrasne kategorije, kadeti,juniori,U21,osobe s posebnim potrebama)

 

14:30 – 19:00

BORBE POJEDINAČNO

(mlađe uzrasne kategorije -od 10 do 14 godina )

 

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.