Pojačan i stroži nadzor prometa

5. siječnja 2018.
Komentari isključeni
767 Pregleda

Prema izvješću Policijske postaje Samobor tijekom prošle godine došlo je do pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Na području koje pokriva samoborska policija dogodile su se 354 prometne nesreće što je za 45 više u odnosu na 2016. godinu. U njima su 4 osobe smrtno stradale, jedna više no godinu prije, 25 ih je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 122-oje lakše.

Početkom ove godine došlo je do daljnjeg pogoršanja stanja sigurnosti na cestama jer se, kako smo već više puta o tome govorili, na samu Novu godinu, rano ujutro dogodila nova teška prometna nesreća u kojoj je život izgubilo dvoje mladih ljudi.

Policija će zato tijekom ove godine pojačati i postrožiti akcije nadzora odvijanja prometa, pa će i ovoga vikenda samoborski policijski službenici, od danas, pa do ponedjeljka, naročito u vremenu od 19 sati do 7 ujutro, provoditi akciju “Alkohol, droge i brzina”. Nadzirat će poštivanje prometnih propisa i u prvom redu sankcionirati vožnju s nedopuštenom koncentracijom alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i zaštitne kacige, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.