Samobor već u podne dočekao novu godinu!

31. prosinca 2017.
Komentari isključeni
2.201 Pregleda

I ovogodišnji doček Nove godine u podne u Samoboru pokazao se punim pogotkom! Prekrasno vrijeme, bogat glazbeni program, besplatno kuhano vino i češnofke privukli su brojne građane i posjetitelje na Trg kralja Tomislava. Odbrojavalo se do podne, a na pozornici uz grupu Vigor bio je i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak koji je svima čestitao Novu godinu i izrazio zadovoljstvo što je Trg kralja Tomislava dupkom pun! Sve je pozvao i na ponoćni doček nove godine kada će ponovno građanima uputiti novogodišnju čestitku. U podne su u zrak poletjeli brojni baloni, a ispucan je i vatromet tj. rakete u boji, no pravi se vatreni spektakl na nebu nad Samoborom očekuje u ponoć.

Veliki obol podnevnom dočeku dao je Sportski plesni klub Samobor koji je prije 4 godine inicirao organiziranje tog iznimno posjećenog događanja. Danas su se predstavili mali i veliki plesači, a za zabavu su se pobrinuli i DJ Jurki, mažoretkinje Unity S te DZ Samoborček.

Zabava će čini se još dugo potrajati, a onda slijedi i ponoćni doček uz grupu Krivi smjer. Kao i svake godine, u Novu godinu slavljenike će uvesti ritam valcera, a za poseban ponoćni ugođaj pobrinut će se tradicionalnim vatrometom Mirnovec Pirotehnika.

Svi će posjetitelji moći će uživati u besplatnom kuhanom vinu i češnofki to go, uz tradicionalnu čestitku gradonačelnika Kreše Beljaka.

Organizatori oba dočeka su Grad Samobor, Turistička zajednica grada Samobora, Poduzetnički centar Samobor i Sportski plesni klub Samobor.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

 1. Avatar

  Bitno da svojim sugrađanima nije čestitao Božić, to nije samo civilizacijski doseg, već poštivanje svojih sugrađana pa da si i ateist, agnostik, jer ako katolik može Židovima čestitati Hanuku, muslimanima Bajram,pravoslavnima Božić, ne vidim u čemu je problem…osim ideološkoj zaostaloj zastrani…no bez obzira na sve čestit Božić tebi i tvojima dragi gradonačelniče.

 2. Avatar

  fra Stanko Duje Mijić – Prigodno razmatranje na Staru godinu

  Uvod

  Stara nam godina prođe, nova nam evo dolazi. Stari čovjek uminu, novi tek nastaje. Stara godina je prigoda da čovjek baci samo pogled unatrag, vidi i sagleda sve, da ono što nije valjalo zaboravi, a što je bilo dobro da zahvali Bogu i onima koji su bili dionici toga dobra. Najbolja preporuka kako ljudima, tako i Bogu čin je zahvalnosti. To nije samo tehnički ili bontonski glumački izražaj ili gesta, to je doživljaj iz dubine čovjekove duše, što čovjeka i čini čovjekom. Čovjek mora biti svjestan, prema onoj svetoga Pavla, kad nam upravlja riječi svakom pojedinačno: – Što imaš, a da nisi primio? Sasvim ispravno. Sve je Božji dar, sve je Božje, ti sam pripadaš Bogu, Božji si. Kad bi čovjek bio imalo svjestan te istine, sve bi bilo drukčije na ovom svijetu. Čovjek bi bio drugačiji!

  Tebe Boga hvalimo – Te Deum!

  To je stari kršćanski himan koji se pripisuje svetome Ambroziju. Pjeva se prigodom velikih događanja i svečanosti. Pogotovo se obvezatno pjeva na kraju godine, na Staru godinu, da se Bogu zahvali za sve dobro što se dogodilo. Isto tako Bogu se zahvaljuje na kraju školske godine ili na obljetnice slavlja tijekom života. Bog je uvijek bio uključen u čovjekov život i rad. Čovjek je kroz svoj život i rad bio nezamisliv bez Boga i svijesti o Božjoj pomoći u njegovom životu. Obično kažemo za ta vjernička kršćanska vremena, blizine suradnje čovjeka i Boga da je to “vrijeme kad je Bog hodao ovom našom zemljom”. Bog je bio uzor, mjerilo života i odnosa između članova obitelji. Pogotovo između djece i roditelja. Kako je to bilo divno kad su djeca slušala i poštivala, bila zahvalna svojim roditeljima. Tada su djeca sve učila od svojih roditelja. Kakva je bila ljubav i vjera, zahvalnost Bogu, takva je bila i obitelj, život i međuljudski odnosi u obitelji. Ništa se nije događalo među ljudima što nije bilo prožeto Bogom. Bog je bio stanovnik svake obitelji, odnosno Božji stan u srcu svakog čovjeka. Ako Bog ne stanuje u srcu, onda stanuje Đavao. Danas se vidi da zbog slabe vjere i zahvalnosti Bogu postaje upitan život i ljubav u obitelji i međuljudskim odnosima. Žalosno je stanje u obiteljima gdje je poremećen odnos između muža i žene. Nekad je taj odnos bio kao između Krista i Crkve. A danas? Zato i jesu česte rastave, razvodi, zlostavljanja, koja negativno djeluju na djecu. Sve je manje pozitivnih roditeljskih primjera djeci. Nema više ni većeg broja djece. Roditelji kao da kupuju djecu za sebe. Djeca ne poštuju i ne slušaju roditelje. To izluđuje roditelje. Onda takvim roditeljima treba reći i upitati ih: to shvaćate, a ne možete shvatiti svoj odnos prema Bogu. Mi smo Božja djeca! A gdje je zahvalnost i poštivanje nas prema našem Ocu. Vidite kako je to povezano i prožima se jedno s drugim.

  Poruka za današnjeg vjernika

  Iz svega ovog zaključimo: od Boga sve dolazi. Obnovimo vjeru. Idemo naprijed. Ne idi unazad. Idemo naprijed. Zahvalnost je najveća i najkonkretnija molitva i preporuka. Treba se naučiti u životu i iz svojih pogrješaka i poraza napraviti korak naprijed Bogu. Pogrješke i porazi nisu katastrofa nego poniženje, a kad se prihvaća i kaje za njih onda je to poniznost, kojom nas Bog vodi i uvodi u novosti života. Hvala ti, Isuse!