Tradicijska božićna raspjevana priča

29. prosinca 2017.
Komentari isključeni
1.154 Pregleda

Ovogodišnju “Licitarsku božićnu priču” sinoć je, po peti put, pjesmom ispričalo Kulturno-umjetničko društvo Licitar iz Bregane. Nastupili su s dječjom folklornom skupinom pod vodstvom Tuše Zupan i sa starijim ansamblom koji vodi Miroslav Regović.

Na koncertu održanom u župnoj crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Lugu prevladavali su pučki napjevi jer su “Licitari” ove godine tematski više bili okrenuti hrvatskom tradicijskom pjevanju. U tome su ih poduprijeli i gosti Anja Žabkar, Iva Piler, Vinko Ančić i Vokalni ansambl Viline, a za nastup nagradila uvijek brojna publika u Lugu. Sve je bilo i u znaku hrvatske narodne nošnje i tradicijskih božićnih ukrasa te ponovno potvrde odlične suradnje sa susjedima iz Slovenije.

Suradnja će novi pečat dobiti i sutra na koncertu u Obrežju gdje će u crkvici Svete Marije Magdalene nastupiti KUD Licitar iz Bregane.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.