Obnova bračnih obećanja i misa zahvalnica

29. prosinca 2017.
Komentari isključeni
825 Pregleda

“Dragi prijatelji, sestre i braćo, Gospodin vam svima dao svoj mir!”, poruka je samoborskih franjevaca na izmaku godine.

Bilo bi lijepo ispratiti 2017. u raspoloženju zahvaljivanja Bogu i jedni drugima, kaže fra Nikola Vukoja. Stara godina pada u nedjelju, a na taj dan, 31. prosinca,  obilježava se i svetkovina Svete Nazaretske obitelji. Stoga će dolazeća nedjelja imati dva važna slavljenička momenta na koja vas sve, osobito sve obitelji, samoborski franjevci radosno pozivaju.

Prvi je slavljenički trenutak je obnova bračnih obećanja za sve bračne parove i zahvala za sve godine zajedničkoga bračnoga i obiteljskog života

“Radosni i Bogu zahvalni što se najveći dio bračnih parova koji dolaze u našu crkvu stvarno i velikodušno trude živjeti bračnu ljubav, vjernost i roditeljsku velikodušnost, ali i stoga što se tako puno govori o rastavama i pobačajima, odlučili smo i ove godine pozvati sve vas bračne parove da na svetkovinu Svete Obitelji obnovite svoja bračna obećanja i zahvalite Gospodinu i jedni drugima za godine zajedničkoga bračnoga života. Da, valja nam još više moliti i zahvaljivati Gospodinu za sve vas koji ste, uza sve teškoće i napasti, vjerni svojim bračnim obećanjima”, ističe gvardijan fra Nikola Vukoja.

“Želimo vas vidjeti i čestitati vam na tome pa vas žarko molimo da u nedjelju dođete na svetu misu u 11:30 kad ćemo to proslaviti. I u crkvi budite blizu jedni drugima da, nakon obnove krsnih obećanja, svi vi , s rukom u ruci kao i na vjenčanju , jedno drugom zahvalite za dosadašnje godine bračnoga života i obećate ljubav i vjernost u dobru i zlu do kraja žvota. Ako pozovete i svoje vjenčane kumove bit će to još ljepše” naglašava fra Vukoja.

U nedjelju, 31. 12. 2017., na Staru godinu, od 18:30 sati, slavit će se u  franjevačkoj crkvi sveta misa zahvalnica, pa dođite da zajedno doživimo i slavimo radost zahvalnosti, pozivaju braća franjevci!

Ujedno mole sve žene u blagoslovljenom stanju, osobito one u višem stadiju trudnoće, da im se jave kako bi i za njih poimence mogli moliti, a upriličit će uskoro i zajedničko slavlje sakramenta bolesničkoga pomazanja, kako su to i do sada činili. Možete to učiniti i putem e-maila ili tel. ([email protected], ili na broj: 091 3360677 – fra Nikola). Na vrijeme ćete biti obaviješteni o terminu spomenutog slavlja.

Svima vama i svakom pojedinom, samoborski franjevci od srca zahvaljuju za sve susrete i sveta slavlja u franjevačkoj crkvi, za svu vašu velikodušnost i ljubav, i žele vam obilje Božjeg blagoslova i 2018.

“Neka vam je Nova godina puna života, zdravlja, radosti, rasta u vjeri i dobrote, uz mnogo zajedničkih raspjevanih liturgijskih slavlja. Želimo vam svako dobro, ali osobito vam želimo da vi jedni drugima, počevši od svojih u obitelji, činite ona mala svakidašnja dobra, ona život čine radosnim!  Neka vas i sve vaše, po zagovoru svete Nazaretske Obitelji, čuva i blagoslovi dobri Bog!”, novogodišnja je poruka samoborske braće franjevaca.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.