Ferdići, Samoborke i gosti sjajnim koncertom stavili točku na uspješnu 2017. godinu

29. prosinca 2017.
Komentari isključeni
1.960 Pregleda

Tamburaško društvo Ferdo Livadić svoje uspješnu 2017. godinu okončalo je na jednako uspješan način – koncertom Blagdanski zvuci u samoborskom Centru za mlade. Iako je riječ o tradicionalnom blagdanskom glazbenom druženju kojeg “ferdići” već godinama nude svojim poklonicima na koncu godine, ovaj je bio ponešto drugačiji jer su se po prvi put naši tamburaši morali oprobati i u novom gradskom koncertnom prostoru. Srećom, uvjeti u Bunkeru omogućili su da i ove godine Stariji orkestar Tamburaškog društva Ferdo Livadić, Vokalni ansambl Samoborke i njihovi gosti, uz voditelja Dragu Celizića, stvore atmosferu primjerenu blagdanskom ozračju.

Ferdići su se ovaj put odlučili osloniti isključivo na domaće snage pa su im se tako kao solisti pridružili Ančica Bošnjak Praunsperger pjevajući Bijeli Božić, Đurđica Pleše Vujica s Molitvom za tebe i Chanson d’Amour, Sara Marolt i Mislav Đurić koji su izveli Tek je 12 sati, Jelena Potisk koja je otpjevala Fever, Ana Gross u solo nastupu s pjesmom Oj djetešce moje drago i u duetu s Petrom Ivković s A Weemba Weh, Roko Vušković koji se ovaj put predstavio pjesmama Hrvatski kraj i Delilah, te instrumentalisti Janko Adamek kao solo tom-tom u skladbi Tum Tapa Tum te Davor Peter kao solo tambura u Cumbanchero.

Publika je imala priliku vidjeti i voditelje Starijeg tamburaškog orkestra Romana Grossa te Vokalnog ansambla Samoborke Dražena Kurilovčana i u ulogama drugačijim od dirigentskih pa se tako Gross snašao i u ulozi Indijanca te svirača bongo bubnjeva, a Kurilovčan je pokazao svoje vokalne sposobnosti u Tko joj ljubi uplakano lice. Poseban gost bio je i dugogodišnji voditelj “ferdića” Siniša Leopold koji je iz publike bio pozvan na i ove godine ukusno uređenu pozornicu te se kratko ponovno prihvatio i dirigentske palice.

Očekivano odlične bile su i članice Vokalnog ansambla Samoborke koje su se na kraju godine samoborskoj publici još jednom predstavile izvedbama pjesama Potecite pastiri, Starinske kapele, Bugarske te Gumbelijum beli. Njima i Starijem orkestru pripao je i sami završetak koncertnog druženja uz Zvončiće, nakon što su svi solisti s njima i publikom izveli i pjesmu Kad bi svi. Na zahtjev publike, nakon dugotrajnog pljeska, uslijedili su još Wien bleibt Wien i Samobor je lepi varoš na bis, čime je prikladno stavljena točka ne samo na ovogodišnje nastupe Tamburaškog društva Ferdo Livadić, nego i na koncertnu sezonu u Gradu Samoboru.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.