Angeli diku spevaše

27. prosinca 2017.
Komentari isključeni
1.073 Pregleda

“Mladostaši večeras “diku spevaše” svojim Samoborcima, vjernoj publici, koja s radošću prati neprekinuti niz koncerata, te plesnih i drugih nastupa ovog folklornog ansambla koji se s puno uspjeha svojim umjetničkim radom dokazuje već 45 godina na pozornicama Samobora, Hrvatske i svijeta. Pod vodstvom obitelji Pogrmilović, umjetničke voditeljice Ivančice, vokalnog pedagoga Bojana, voditelja orkestra Frana i asistenitce za ples i pjevanje Jane te garderobijerke Tatjane Foršner, Mladost je za ovo božićno vrijeme, u skladu sa svojim stremljenjima da domaćoj publici približi sve bogatstvo hrvatskog narodnog stvaralaštva, odabrala splet hrvatskih božićnih pjesama iz raznih krajeva naše zemlje.

Program je otvorio dječji ansambl s pjesmicom “Došli smo vas pohoditi” s otoka Murtera te sa samoborskom “Miško kaj stojiš”. Odrasli članovi ansambla nastavili su koncert s prigodnim samoborskim napjevom “Kad deva Boga rodila”, a potom su nanizali još 20-ak obrađenih pučkih pjesama iz Turopolja, Međimurja, Dalmacije, Slavonije, Prigorja i Zagorja. Dugim pljeskom, do neke od sljedećih prilika, nagradila ih je publika koja je do kraja ispunila samoborsku župnu crkvu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.