I Sveta Nedelja na putu stjecanja prijateljstva s djecom

18. prosinca 2017.
Komentari isključeni
829 Pregleda

Gradsko vijeće Svete Nedelje na svojoj je 4. redovitoj sjednici jednoglasno odlučilo o uključivanju Grada Svete Nedelje u akciju “Gradovi i općine prijatelji djece”, pa se u petak po prvi put sastao i Koordinacijski odbor na čelu s predsjednicom Sabrinom Pejić, ujedno i gradskom vijećnicom. Ona je članovima Odbora, na sastanku u Gradskoj vijećnici, iznijela smjernice za utvrđivanje plana i programa u 2018. godini te predstavila idejni nacrt za naj-akciju “Djeca u sigurnom i zdravom gradu”, s ciljem boljeg obilježavanja pješačkih prijelaza. Tijekom rasprave utvrđeno je da je akcija tehnički vrlo zahtjevna i da je treba dodatno razraditi, što podrazumijeva potrebu postavljanja niza usporivača prometa i bolju rasvjetu na pješačkim prijelazima.

U području socijalne skrbi predloženo je otvaranje obiteljskog centra s ciljem prevencije devijantnih ponašanja djece, a u oblasti zaštite dječjeg zdravlja predloženo je istraživanje na temu povećanja pretilosti.

Za “slobodno vrijeme i aktivnosti djece” predložena je suradnja sa Svenkomom u izradi “otoka ljubavi” na kojem bi se ostavljale igračke, odjeća, ovisno o potrebama socijalno ugrožene djece. Među prijedlozima su se našli i bazen i toplice, Večer matematike i bolja prehrana u školama, pa je dogovoreno da se za sva programska područja najprije utvrdi postojeće stanje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.