Dom za starije Sveta Helena s 4 zvjezdice

15. prosinca 2017.
Komentari isključeni
7.476 Pregleda

Još jedan dom za starije osobe otvoren je danas u Samoboru. Riječ je o domu najviše kategorizacije u našem gradu, s 4 “zvjezdice”, koji nosi ime Sveta Helena jer je i smješten u istoimenom gradskom kvartu, u Jelačićevoj ulici, u objektu nekadašnjeg Garni hotela iznad teniskog centra. Vlasnik mu je Kristijan Trgovčević, koji je sa članovima svoje obitelji, odlučio da otvorenje doma bude dva mjeseca nakon početka njegova rada, kako bi sve bilo svečanije i vedrije zbog blizine božićnih blagdana. Tako je danas, pred svim korisnicima usluga ovog doma, njegovim zaposlenicima te gostima i uzvanicima, dom blagoslovio pater Lucije Jagec iz samoborskog franjevačkog samostana. Iznenađenje za sve okupljene, nakon Božjeg, bio je “glazbeni blagoslov” novog doma za koji se pobrinuo legendarni Krunoslav Kićo Slabinac sa svojim show programom “Od bećarca do rocka”.

Nakon “Obiteljskog doma za starije i nemoćne Trgovčević”, u kojemu je smješteno do 20 osoba, obitelj se odlučila na novi poduzetnički iskorak i otvorila dom dvostruko većeg kapaciteta u kojemu je još 10-ak slobodnih mjesta. -Ovo je najbolji od domova koje sam posjetio u našem gradu – rekao je gradonačelnikov izaslanik, pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, zaključivši da se ponuđeni smještaj u domu s punim pravom može mjeriti s hotelskim. Napomenuo je još da su gradska vrata obitelji Trgovčević širom otvorena za sva pitanja i rješavanje eventualnih problema.

-Sve sobe i zajedničke prostorije u domu opremljene su modernim, kvalitetnim i odgovarajućim namještajem i opremom. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu, televizor, sustav za SOS poziv, kao i mogućnost postavljanja vlastite telefonske linije. Osim komfornog smještaja, naši djelatnici svim korisnicima osiguravaju cjelokupnu, profesionalnu i kvalitetnu svakodnevnu skrb i njegu. Iskusan tim koji čine liječnik opće prakse, socijalni radnik, viša medicinska sestra, magistra sestrinstva, osam njegovateljica te kuharica koji se brinu za sigurnost, liječnički nadzor, medicinsku skrb i prehranu korisnika – rekao nam je vlasnik Doma Kristijan Trgovčević zaključivši da su ogledalo ovog posla njegova obitelj, korisnici doma i zaposlenici, a svi skupa su onda i ogledalo grada Samobora.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.