Najnovije
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

Komunalčev 65-godišnji rast do respekta

11. prosinca 2017.
Komentari isključeni
3.034 Pregleda

Impresivna je bila današnja proslava 65 godina postojanja Trgovačkog društva Komunalac Samobor priređena u Bunkeru, ponajviše zato što je okupila skoro sve sadašnje, a dijelom i bivše Komunalčeve zaposlenike na jednom mjestu. -Snaga tvrtke je upravo u svim tim ljudima koji obavljaju povjerene im poslove – rekao je u našem izravnom javljanju u radijski program s ove proslave u Bunkeru, predsjednik Skupštine Društva Željko Stanec, inače zamjenik samoborskog gradonačelnika. Radnicima Komunalca, te gostima i uzvanicima, u Bunkeru se obratio i gradonačelnik Krešo Beljak, koji je, uz ostalo, istaknuo kako su sadašnju gradsku upravu mnogi uvjeravali da se stanje u Komunalcu ne može mijenjati na bolje, da su loše navike zaposlenika uvriježene generacijama, baš kao što su nekad i loše đake plašili činjenicom da će završiti u Komunalcu ne budu li učili. -No, Komunalac je od crne rupe Samobora postao respektabilno poduzeće kakvog se ne bi posramio nitko u Hrvatskoj – nastavio je Krešo Beljak naglasivši da je za to zaslužna sadašnja uprava na čelu s direktorom Ivicom Karoglanom te dodao da se od onih 100 pritužbenih poziva s početka njegova mandata, koji su se mahom odnosili na Komunalac, danas više ne odnosi niti jedan. -Zato bez ikakve lažne patetike i rođendanskog čestitarenja danas možemo reći da je Komunalac ponos Grada Samobora, a ni svih uspjeha gradske uprave i Turističke zajednice te ostalih gradskih organizacija i udruga ne bi bilo bez Komunalca koji je stup tih dostignuća – zaključio je gradonačelnik Krešo Beljak.

Samoborski Komunalac je trgovačko društvo u stopostotnom vlasništvu Grada Samobora i svrstava se u srednje velike poduzetnike. Osim što održava čistoću na području Samobora, ovo komunalno poduzeće prikuplja i zbrinjava raznovrstan komunalni otpad, održava javne površine, nerazvrstane ceste, brine se o javnoj rasvjeti, tržnici, sajmištu, gradskim parkiralištima, održavanju groblja, upravlja Autobusnim kolodvorom te stambenim zgradama na području Samobora, ali i Svete Nedelje. Od nedavno je samoborski Komunalac nositelj međunarodnog certifikata kojim se potvrđuje da je uspostavio sustav upravljanja okolišem prema međunarodnim standardima. Sve to naglasio je u svom govoru na proslavi i Komunalčev direktor Ivica Karoglan rekavši da je više od tisuću zaposlenika Komunalca u proteklih 65 godina dalo tome svoj veliki doprinos. -Komunalne djelatnosti su plemenite zbog svog posebnog društvenog značaja, a u gradu Samoboru njihovo je obavljanje i puno starije od Komunalca, prisutno već 200-tinjak godina. I danas svaki naš djelatnik predano i bespoštedno obavlja povjerene mu poslove te time pridonosi uspješnosti poslovanja poduzeća koje nastoji uvijek biti korak ispred drugih – rekao je Ivica Karoglan zahvalivši i gradskoj upravi i gradonačelniku Beljaku na besprijekornoj komunikaciji, povjerenju i potpori.

Na kraju protokolarnog dijela svečanosti prigodne su nagrade uručene nekolicini zaposlenika tvrtke iz svih njezinih službi, pa su ih tako primili Mario Cvenić, Milan Kovačević, Dragec Janžić, Željko Žitković, Željko Lacković, Silvio Kumerle, Drago Jež, Zlatko Srpak, Vlatko Sirovica, Miljenko Matijević, Gordana Runtas i Verica Kozlovec.

U povodu 65 godina djelovanja, Komunalac je proglasio i “počasnog djelatnika”. Čast da ponese tu titulu pripala je našem revnom sugrađaninu Josipu Joži Prudeusu.

Uz video podsjećanje na bogatu povijest Komunalca i mali kroki njegove svakodnevice, moderator programa Daniel Cvetković prezentirao je okupljenima i novi logotip tvrtke. Sav taj službeni dio bio je sažet u primjerenih 45 minuta, a druženje oko zajedničkog stola razradilo je u neformalnim razgovorima mnoge dotaknute teme.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Čestitam djelatnicima Komunalca 65.obljetnicu ! Čestitam na veoma dobro osmišljenom programu ( šteta što nije spomenuto ime autora lucidne koncepcije). Također ,pozornosti je vrijedan i novi logo tvrtke ( šteta što nije spomenut autor). Čestitke Radio Samoboru ( g. E.K.) na žurnom i cjelovitom izviješću.