Duhovni vikend na Cerini

11. prosinca 2017.
Komentari isključeni
520 Pregleda

Protekli vikend okupile su se na Cerini dvije zajednice udruge Ekosspiritus: Obiteljska zajednica i Bratovština svetog Jakova apostola. Obiteljska zajednica imala je duhovni vikend koji već tradicionalno okuplja čitave obitelji koje se duhovno pripreme za Božić. Duhovni program vodili su vjeroučitelji: Nikola Kuzmičić i Radovan Librić a misu u nedjelju predvodio je prečasni Domagoj Matošević, rektor svetišta u Mariji Bistrici. U duhovnom vikendu osim razmatranja i razmišljanja o otajstvima Božića članovi su imali kvalitetno druženje uz pjesmu, društvene igre, sanjkanje, šetnju u prirodi. Tjelesno ih je hranila kuharica Anica Jurinjak spremivši bogat zajedničarski stol za sve sudionike.U duhovnim vikendu već niz godina sudjeluje i Robert Knjaz sa svojom obitelji a njegova prisutnost garancija je smijeha i dobrog raspoloženja.

Svetom misom u ranim popodnevnim satima nedjelje, 10. prosinca završen je duhovni vikend obiteljske zajednice, ali je započela skupština Bratovštine sv Jakova apostola. Okupljeni bratimi održali su skupštinu u kojoj su iznijeli planove za iduću godinu i osvrnuli se na proteklu godinu.

Tako je Cerina ovog vikenda bila mjesto lijepog zajedništva članova svih dobi koji se zasluženo odmaraju u svom planinarskom domu kojeg su godinama uređivali i učinili ga tako lijepim mjestom za ovakve susrete.

Radovan Librić

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.