Sveti Nikola i Krampus u “Bogumilcu”

7. prosinca 2017.
Komentari isključeni
593 Pregleda

Osnovnu školu Bogumil Toni jučer su posjetili sveti Nikola i Krampus. O tome kako je bilo izvijestila nas je učenica 7.b, Ana Varga. Njenu vijest prenosimo u cijelosti.

“Dana 6. prosinca u našu su školu došli sv. Nikola i Krampus. Posjetili su naše male učenike. Povodom njihova dolaska održana je predstava koju su izvodili učenici naše škole. U predstavi djeca iščekuju sv. Nikolu, a mama se ljuti jer još ne spavaju. Kada su se probudili u svome stanu, ugledali su sv. Nikolu i njegove pomoćnike – anđele. Tada je došao Krampus, sa svojim pomoćnicima, koji je plašio djecu i pokušao otjerati sv.Nikolu. U nastavku programa naši mali prijatelji pjevali su i zabavljali se sa sv. Nikolom, a on im je zauzvrat dijelio slatkiše. Za to vrijeme Krampus je napustio prostoriju, lupao je po vratima i zveckao svojim dugim lancima. Kod susreta sv. Nikole i Krampusa s djecom bilo je puno emocija: vriske, smijeha, galame i veselja zbog protjeranog Krampusa, a pala je i poneka suza od straha. Jedva čekamo njihov dolazak i sljedeće godine” – napisala je Ana Varga.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.