Najnovije

Samoborski sportaši u novoj akciji adventskog darivanja

7. prosinca 2017.
Komentari isključeni
448 Pregleda

Samoborski športski savez i sportske udruge grada Samobora zajedno s Caritasom Župe svete Anastazije i ove su godine u adventsko vrijeme pokrenuli humanitarnu akciju “Sportsko srce Samobora”. Sportaši grada Samobora tako će još jedanput pokazati svoju humanu stranu i veliko srce. Uoči Božića uključit će se u akciju kojom će se prikupljati hrana i higijenske potrepštine za obitelji slabijeg imovinskog statusa kao i za socijalno ugrožene obitelji. Hrana i higijenske potrepštine će se prikupljati u kutije s logotipom akcije “Sportsko srce Samobora” koje će biti postavljene u prostorijama sportskih klubova koji će se uključiti u akciju.

U dogovoru s klupskim vodstvima odredit će se datumi kad bi sportaši donosili hranu i higijenske potrepštine u klub. Osnovna ideja je da sportaši i članovi sportske udruge u okviru mogućnosti doniraju nešto od hrane ili higijenskih potrepština u visini između 10 i 15 kuna vrijednosti (kilogram brašna ili šećera, litru ulja, šampon, sapun i tome slično).

Nakon prikupljanja u klubu, donacija će se otpremiti u Ured Caritasa Župe svete Anastazije u Ulici Svete Ane 2. Prikupljenu hranu i higijenske potrepštine sportaši će u suradnji s volonterima samoborskog Caritasa slagati u pakete i osobno uručiti potrebitima u našem gradu.

-Svjesni činjenice o teškoj ekonomskoj situaciji i o tome koliko je ljudi kojima je pomoć potrebna, vjerujemo da će ovaj mali doprinos svih sportaša grada Samobora uljepšati nadolazeće blagdane svima kojima je pomoć potrebna. Vjerujem da će se odazvati u velikom broju i da će pokazati koliko je veliko “Sportsko srce Samobora” – kaže pokretačica akcije, tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.