Počinje orezivanje najstarijeg drvoreda u Samoboru

7. prosinca 2017.
Komentari isključeni
403 Pregleda

Danas započinje sanitarno orezivanje najstarijeg drvoreda u Samoboru. Riječ je o platanama na šetalištu dr. Franje Tuđmana – javljaju iz samoborskog Komunalca.

“Da je samoborskim platanama, starim oko 150 godina, neophodno temeljito sanitarno orezivanje, potvrdio je i elaborat Šumarskog instituta iz Jastrebarskog. Rezidba krošnji uključuje odstranjivanje mrtvih, suhih, oštećenih, bolesnih i odumirućih grana u cilju pomlađivanja i revitalizacije drvoreda, dok je preostale zdrave grane potrebno prikratiti. Orezivanje grana provodi se iz nekoliko razloga, a glavni su poboljšanje zdravstvenog stanja biljke, produljenje njenog životnog vijeka, ali i uklanjanje trulih grana koje predstavljaju potencijalnu opasnost za prolaznike koji u velikom broju svakodnevno šeću tim dijelom grada” – pojašnjavaju u Komunalcu.

Prostor izvođenja radova bit će osiguran branicima i zaštitnim trakama pa će prolaz pješacima biti otežan. Iz samoborskog Komunalaca mole sve prolaznike za strpljenje i razumijevanje.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.