“Bogumilci” bez premca

7. prosinca 2017.
Komentari isključeni
889 Pregleda

Školski sportski savez Zagrebačke županije proglasio je najbolje učenike-sportaše i školska sportska društva u školskoj 2016./2017. godini. Svečanost je održana u Dubravi, a priznanja najboljima, uz ostale, uručio je i zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Među najboljima su i Samoborci. Tako je najbolja sportašica u konkurenciji učenica osnovnih škola Nika Kovač iz Osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora, članica ekipe koja je osvojila treće mjesto na državnom natjecanju u krosu, a sudjelovala je i na državnim natjecanjima u plivanju i atletici. Najbolji sportaš među učenicima osnovnih škola je David Osmak, također iz “Bogumilaca”, a s ekipom je osvojio drugo mjesto na državnom natjecanju u judu, te je sudjelovao i na državnom natjecanju u plivanju.

Najbolji među učenicima 5. i 6. razreda je Ivan Lindić, također učenik Osnovne škole Bogumila Tonija, koji je s ekipom škole osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju u atletici te drugo mjesto na državnom natjecanju u judu.

Najbolja ekipa školskih sportskih društva osnovnih škola u kategoriji dječaka 5. i 6. razreda je ekipa atletike Osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora, a muška rukometna ekipa Srednje strukovne škole Samobor najbolja je u konkurenciji sportskih društva srednjih škola.

Najboljim školskim sportskim društvima, između njih 48, proglašeno je Školsko sportsko društvo “Bogumilac”.

Priznanja su dodijeljena i u kategoriji učenika s posebnim potrebama. Nagrađeni su atletičari iz Osnovne škole Samobor, Ivan Garašić i Tea Prpić, a priznanje su osvojili u plivanju Jurica Vukelić te u stolnom tenisu Željko Balog, obojica iz Centra za odgoj i obrazovanje Lug.

Tradicionalno, nagrađeni su i učitelji tjelesne i zdravstvene kulture, a među njima iz Samobora je Zoran Rajčević iz Osnovne škole Bogumila Tonija.

Izvori: www.zagrebacka-zupanija.hr i www.os-bogumil-toni-samobor.skole.hr

Detaljnije pročitajte na linku:http://os-bogumil-toni-samobor.skole.hr/?news_hk=1&news_id=3385&mshow=290#mod_news

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.