Zlato za Iskru Majsec i Anu Lenard

6. prosinca 2017.
Komentari isključeni
632 Pregleda

I ove su se godine samoborske karateke odazvale pozivu za nastup na jednom od najstarijih europskih karate turnira, onom u Trbovlju. To je bio 45. po redu turnir u starom slovenskom rudarskom gradu. Nastupio je 841 natjecatelj iz 14 država, a od 6 samoborskih karateka 5 ih je osvojilo medalje.

Natjecanje je za Samoborce odlično otvorila državna prvakinja Iskra Majsec u kategoriji kata učenica superiorno osvojivši zlatno odličje. Nakon nje na tatami je izašla najbolja samoborska sportašica Ana Lenard te je uvjerljivo slavila u kategoriji seniorki do 61 kg. Odličan nastup imale su Maja Lenard i Silvia Buzaljko u kategoriji seniorki do 68 kg u kojoj su obje osvojile brončano odličje. Na kraju je odlična Silvia Buzaljko osvojila broncu i u otvorenoj kategoriji čime je potvrdila svoju dobru formu za ekipno Prvenstvo Hrvatske.

U svakom slučaju ovaj turnir u Trbovlju poslužio je kao odlična provjera forme pred ekipno prvenstvo Hrvatske na kojem će samoborske samurajke sudjelovati sredinom mjeseca u Zagrebu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.