Samobor je lepi varoš – Klokočevec

6. prosinca 2017.
Komentari isključeni
1.033 Pregleda

Klokočevec je jedan od manjih mjesnih odbora na području grada, a s novim vodstvom pokazuje da želi jače i brže napredovati.

O komunalnim i društvenim temama iz života mjesta razgovarali smo najprije s predsjednicom Vijeća Mjesnog odbora Klokočevec Dragicom Kos, čija je želja da ovaj mandat posveti i prijenosu obaveza na mlađe ljude iz mjesta.

Jedna od takvih je i predsjednica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Klokočevec Snježana Barbić pod čijim vodstvom su oživjele dječje skupine i skupine mladih budućih vatrogasaca.

Nogometni klub klokočevec jedan je od zaštitnih znakova mjesta, pa smo prostor u emisiji dali i predsjendiku kluba Darku Banfiću, inače rudarskom župniku i članu svećeničke nogometne reprezentacije Hrvatske.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Klokočevec je jedno od dva mjesta gdje je na svibanjskim izborima HDZ ostvario znatnu prednost i dobio mandat za upravljanje mjestom. Nažalost polit. kupovinom na kratko HSS mjenja izborni rezultat i postavlja uz pomoc kupljenih ruku svoju osobu na mjesto predsjednika mjesnog odbora. Tužno. Tužno iz razloga jer upravo njihov predsjednik uvjerava kako se to u Samoboru ne dešava. Namjerno sam rekao na kratko jer sukladno pozitivnim propisima postoji put da se izborni rezultat zaštiti legitimno i legalno.

  2. Vladimire, bilo bi lijepo da se predstavite punim imenom i prezimenom kako bi znala tko je ta osoba koja je toliko “dobro” upućena u događaje u mjesnom odboru Klokočevec Samoborski! Pošto sam neznalica po pitanju pozitivnih propisa za legitimnu i legalnu zaštitu izbornih rezultata, rado bih se informirala na tu temu. Molim da me uputite na dotične zakone (Narodne novine broj ???), propise, pravilnike ili kaj već…
    Unaprijed zahvaljujem na Vašem uloženom trudu.

  3. Poštovana gđo Kovačić sve Vam je dostupno na internetskim stranicama. Meni su te stvari poznate jer sam si dao truda pa sam proucio zakonsku izbornu regulativu. Dakle od pet clanova tri ima HDZ, dok su dva pripala HSS-u. Slijedom istoga HDZ-u pripada mjesto predsjednika MO-a. Kupovinom clanova odbora HSS okrece vecinu na svoju stranu i ruši predsjednika. Naoko regularno bez obzira što je nemoralno. Na stranicama grada možete pronaci zakonski okvir pa nije teško pronaci. Možda je propust bez namjere moje ime je Vladimir Skendrović.

    • Poštovani gospodine Skendrović, dakle Vi ste predsjednik GO HDZ-a Samobor. Ja sam član mjesnog odbora Klokočevec Samoborski. Stoga se ja smatram bolje upućenom u situaciju u našem mjesnom odboru koja je dovela do „rušenja“ predsjednika mjesnog odbora. Stvar je vrlo jednostavna – nakon lokalnih izbora HDZ je u Klokočevcu dobio mandat za upravljanje mjestom. Za predsjednika je izabran Josip Komerički, dakle član Vaše stranke, ujedno i predsjednik ogranka HDZ-a u Klokočevcu. Nakon niza izrečenih neistinitih tvrdnji i izjava na račun svih, naglašavam SVIH, i blaćenja svih, opet naglašavam SVIH ostalih članova mjesnog odbora zatraženo je RAZRJEŠENJE predsjednika Vijeća mjesnog odbora Klokočevec Samoborski prema Poslovniku o radu Vijeća mjesnog odbora, članka 8. Tamo piše: „Prijedlog za razrješenje može se podnijeti: – ako predlagatelj smatra da predsjednik, odnosno potpredsjednik svojim ponašanjem šteti ugledu Vijeća ili da je zlouporabio položaj ili prekoračio ovlasti. O prijedlogu za razrješenje odlučuje se većinom glasova svih članova Vijeća.“ Josip Komerički je svojim ponašanjem štetio ugledu Vijeća, Josip Komerički je zlorabio položaj i prekoračio ovlasti! Josip Komerički je razrješen jednoglasno. Jedini problem nemogućnosti normalne suradnje između članova mjesnog odbora je bio upravo Josip Komerički kao osoba, a ne Josip Komerički zato što je iz HDZ-a! Da li Vas je Josip Komerički izvijestio o tome da je sam pisao i predao u Grad dopise, suglasnosti bez znanja ostalih članova mjesnog odbora? Da li Vas je Josip Komerički izvijestio o tome da je npr. Plan rada mjesnog odbora za 2018. sastavio i predao sam, bez znanja ostalih članova mjesnog odbora, a NAKON što je razrješen (valjda iz tog razloga nije niti želio predati pečat mjesnog odbora jer mu je još trebao)? Da li Vas je Josip Komerički izvijestio o tome da je otišao na svećanu sjednicu Gradskog vijeća povodom Dana grada Samobora, bez znanja ostalih članova mjesnog odbora, a NAKON što je razrješen s mjesta predsjednika Vijeća mjesnog odbora? A da, jesti li znali da je i razrješen s dužnosti koju je obnašao u DVD-u Klokočevec (recimo zbog nekorektnog ponašanja)? Dakle radi se o krivoj osobi, bilo koja stranka tu ne bi pomogla, niti odmogla!

  4. Poštovana gđo Kovačić,
    Kako sam znao da slijedi komentar s Vaše strane moram Vam reci sljedece: Nakon spoznaja da se u Klokočevcu odvijaju radnje nelegalnog isplacivanja najma prostora ST klubu koji je rađen na crno u gotovini tražio sam od predsjednika da radi legitimnosti zatraži pojašnjenje i zaustavi tu praksu. Tu je istome izglasano nepovjerenje. Naknadno sam konzultirao ostale clanove iz HDZ-a koji su iskazali neslaganje sa gdinom Komeričkim. Istome sam obznanio da nema više povjerenje za mjesto predsjednika MO-a i da HDZ ima na listi još dvoje ljudi koji mogu kao zamjene uci u MO.Od strane gradskih struktura koje su bile u obavezi provesti određene radnje sukladno rezultatima izbora nismo dobili ništa. Rezultati izbora jedino su i iskljucivo mjerilo i kriterij kada se određuje vecina i pravo na imenovanje predsjednika MO-a . U koliko s tom cinjenicom niste upoznati to je zaista Vaš problem. HDZ u cilju poštivanja volje biraca ima pravo koje ce iskoristiti zamjenom vijećnika realizirati i konzumirati zakonske pretpostavke da predloži i izglasa predsjednika MO-a.Zamislite da sam išao u kupovinu 4 vijećnika u GO-u koji su mi direktno pokazali namjeru da podrže moje napore za transparentnijem radu u gradu Samoboru. Nikada mi tako nešto nije palo na pamet niti bih to prihvatio.Stanovnici grada Samobora će unutar 4 godine vidjeti i valorizirati vrijednosti i korektnost u radu za bolje najšireg dijela stanovnika grada Samobora. Epizoda manipulacije u Klokocevcu sa gđom Kos kojoj sam osobno rekao na edukaciji da je to amoralno i da neće proci samo je nešto što će doći na naplatu onima koji takvim radnjama srozavaju vrijednosti koje bi trebale biti neupitne.A Vama predlažem da prije ukljucivanja rasprave provjerite jer u Samoboru postoje 4 Vladimira Skendrovića i nije pametno bilo koga od njih personalizirati od oka da Vam to isti nebi zamjerili. Ja naravno neću jer sam svoj rad posvetio boljitku svih stanovnika grada Samobora i sve što radim , radim samo i iskljucivo u tom cilju.