Članovi Hobby Arta i više nego uspješno savladali novu grafičku tehniku

5. prosinca 2017.
Komentari isključeni
1.483 Pregleda

Članovi likovne udruge “Hobby Art” predstavili su se u utorak, 5. prosinca svojom završnom ovogodišnjom izložbom. Pod nazivom “Grafičke strukture”, na Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Samobor, izložena su djela 26 autora koji su se vrlo uspješno okušali u grafičkoj tehnici visokog tiska. Kako je prilikom otvorenja izložbe rekla predsjednica udruge Ljerka Simčić, izložena djela rezultat su mukotrpnog procesa od idejnih predložaka, rezbarenja matrica i potom izrade završnih grafika u tehnici koja je za većinu bila ne samo novost, nego i izuzetan izazov. Ponekad i do želje za odustajanjem. Ipak, pod stručnim vodstvom profesora Slavena Jurića, članovi udruge Hobby Art i ovaj su izazov svladali, kao i sve prethodne tijekom 15 godina djelovanja udruge, iako, treba istaknuti, i dalje nemaju svoje stalne prostorije, nego su “podstanari” u OŠ Bogumila Tonija.

Profesor Jurić je iskoristio priliku kako bi prilikom otvorenja izložbe opisao sami proces nastanka finalnih otisaka te pohvalio članove udruge na rezultatima koji su na kraju i iznad njegovih očekivanja – što zbog kratkog vremena za pripremu izložbe (svega dva mjeseca od prvih koraka učenja osnova tehnike do izrade konačnih otisaka), a što zbog zahtjevnosti same tehnike. Uostalom, u kvalitetu nastalih slika uvjeriti se mogu svi koji će posjetiti Gradsku knjižnicu Samobor do 7. siječnja, a ukoliko im se koje djelo i posebno svidi, mogu se raspitati i za eventualnu kupnju. Naime, svakom je autoru ostavljeno ponaosob da odluči hoće li svoje djelo samo izložiti ili ga i ponuditi na prodaju.

Svoja djela su izložili: Božica Danon, Branka Čelar, Štefica Gotal, Neda Jelenić, Jožica Kalin, Dijana Koren, Vesna Kovač, Iva Kuhar, Milan Kuhar, Biserka Ladišić, Biserka Mihaldinec, Marija Mišetić, Tina Murat, Tatjana Novak, Tamara Panđić, Branka Petravić, Blanka Klemar Prša, Ruža Rančić, Josipa Regvat, Vera Rede, Ljerka Simčić, Vlasta Srabotnak, Josip Šuflaj, Aida Tonković, Dagmar Dundić Vidović i Mirjana Žegarac.

Likovna udruga “Hobby Art” ovom je izložbom na najbolji način zaključila godinu u kojoj slave 15 godina svog djelovanja, a svi zainteresirani koji su spremni podijeliti svoj entuzijazam s već postojećih 30-ak članova, slobodno im se mogu pridružiti utorkom ili četvrtkom u večernjim satima (od 19 do 21 sat) u prostorijama Osnovne škole Bogumila Tonija. Prostora možda i nema previše, ali ih zato sigurno čeka puno likovnih izazova i ambiciozni plan širenja umjetničkih horizonta.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.