Lektirom do prijateljstva

30. studenoga 2017.
Komentari isključeni
990 Pregleda

Projekt “Prijateljstvo” u Osnovnoj školi Bogumila Tonija nastavlja se iz dana u dan pa su i nastavni sati lektire uključeni u najljepši međuljudski odnos – prijateljstvo. Učenici 5. b razreda, sa svojom profesoricom hrvatskoga jezika Petrom Birman, zapitali su se zašto bi “Bajku o ribaru i ribici”, lektiru za studeni, preporučili svom najboljem prijatelju. Prijatelj odgovor može pronaći – ni više ni manje – nego u novinama!

Profesorica Birman zamislila je, naime, lektire kao sat male novinske redakcije. Učenici su u skupnom radu izrađivali novine. Vesele, šarene novine sadrže odlično osmišljene naslovne stranice na kojima su i poruka prijatelju, intervju s glavnim likom bajke, bilješka o piscu, osnovni podaci o djelu, pa čak i križaljka ili osmosmjerka za prijatelja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.