Ranga ispred Aignera

28. studenoga 2017.
Komentari isključeni
1.438 Pregleda

Nakon što mu je pobjeda promakla na posljednjem brzinskom ispitu prošlogodišnjeg izdanja, ove je godine Peter Ranga pobjedu osigurao s najboljim vremenima na tri od četiri brzinska ispita. Rally Show Santa Domenica još jedanput je privukao masu zaljubljenika u rally u Svetu Nedelju i Savrščak. 121 natjecateljska posada, od ukupno 136, startala je prvi brzinski ispit pred velikim brojem gledatelja željnih dobrog makadamskog showa na kraju sezone. Od samog početka bilo je jasno da su favoriti za pobjedu u ukupnom poretku Peter Ranga and Andreas Aigner (obojica u sličnim Škoda Fabiama R5). No, već nakon prvih nekoliko zavoja bilo je jasno tko se bolje snalazi. Aigner se zavrtio na stazi, zaostao za Rangom 11,7 sekundi i smjestio se na ukupno četvrto mjesto, iza Antala Kovacsa (Ford Fiesta R5) i Lazsle Ranga ml. (Škoda Fabia R5).

Ranga je od Austrijanca bio brži na svim brzinskim ispitima. Osvojio je i treći i četvrti brzinski ispit (peti je otkazan), čime je osigurao pobjedu. Jasno, bio je vrlo sretan zbog svoje pobjede koja mu je prošle godine izmaknula za manje od 1 sekunde. Pred Aignerom je Ranga imao 14 sekundi prednosti dok je trećeplasirani bio sporiji za 29,9 sekundi.

(preuzeto s web stranice rallysantadomenica.com)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.