Samoborski likovni umjetnici predstavili se na Božićnoj prodajnoj izložbi u Galeriji Art Zumbur

22. studenoga 2017.
Komentari isključeni
1.439 Pregleda

Članovi likovnog odjela samoborskog ogranka Matice hrvatske predstavili su se posljednji put ove godine na svojoj završnoj izložbi. Božićna prodajna izložba otvorena je u srijedu, 22. studenoga u prostoru Galerije Art Zumbur u Mlinskoj 7, gdje je izloženo 20-ak radova lokalnih likovnih umjetnika u raznim tehnikama.
Vlasnica galerije Metka Šetin na otvorenju je poželjela dobrodošlicu članovima Likovnog odjela istaknuvši kako je ovo novoobnovljeni prostor u kojem će sigurno boraviti i posjetitelji iz trgovine vrata do galerije. Art Zumbur galerija zamišljena je kao maleni prostor boravka koji će se oplemeniti dodatnim detaljima i u kojem bi se svi posjetitelji trebali osjećati udobno i biti potaknuti da budu veseliji, sretniji, zadovoljniji u životu, rekla je Šetin.

Voditeljica Likovnog odjela samoborske Matice Snježana Zakanj Radovanić istaknula je da su ove godine izloženi radovi različitih tehnika s različitih likovnih kolonija. Prošle godine izložene su bile samo slike nastale na koloniji Starigrad – Paklenica, a ovaj put su objedinjeni radovi sa svih likovnih kolonija na kojima su sudjelovali članovi Matice. Zato su pojedine izložene slike u vlasništvu samih autora, dok je dio u vlasništvu Matice, a izložba je prodajnog karaktera, istaknula je Zakanj Radovanić.

O izloženim djelima govorio je opširnije profesor Željko Nemec. Zaključio je kako radovi pokazuju rapidni napredak kod svih autora te da se, bez obzira o kojim je tehnikama riječ, stvara suvereno i sugestivno uz vidljivu demonstraciju znanja, kao i da se jasno vidi da neki od autora sudjeluju u raznim tečajevima pa i to jako pomaže dizanju kvalitete. Istaknuo je i dvije važne činjenice: savladani metier, odnosno samoborski likovnjaci pokazuju da znaju sve o podlogama, tehnikama i materijalima, a druga je činjenica originalnost. Kako je istaknuo Nemec, do toga nje se može samo upornim radom, uz izbjegavanje mogućnosti da to bude isforsirana originalnost. Uz čestitke svim autorima na kraju je izrazio želju da ova godina, koja je kao niti jedna prije bila bogata likovnim kolonijama, bude na isti način nastavljena i u 2018.

Program otvorenja izložbe upotpunile su Lada Lokmer glasom i gitarom te Zlata Bujan Kovačević prigodnim stihovima. Na Božićnoj prodajnoj izložbi članova Ogranka Matice hrvatske u Samoboru izložena su djela Maje Cipek, Đurđice Debogović, Vlade Gvozdanovića, Grozdane Korpar, Milana Kuhara, Ive Jandrečića, Franje Jurčina, Nevenke Miklenić, Zdenke Resar, Maje Šmit, Snježane Zakanj Radovanić i Željka Nemeca.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.