Vrhunski orkestri oduševili na Samoborskom tamburatoriju

18. studenoga 2017.
Komentari isključeni
1.673 Pregleda

Samoborski tamburatorij po peti je put u Samoboru okupio tri vrsna tamburaška orkestra i jedan vrhunski vokalni ansambl koji su u subotu, 18. studenoga sjajnom glazbenom večeri još jednom pokazali zašto je Samobor grad koji voli tamburicu – podjednako slušati i svirati.
Doduše, dvije skupine izvođača su bile lokalne, ali to ne znači da su hvalospjevi nezasluženi ili puki iskaz lokalpatriotizma, obzirom da su i Stariji orkestar tamburaškog društva Ferdo Livadić, kao i Vokalni ansambl Samoborke višestruko nagrađivani od struke na nacionalnoj razini, a i u međunarodnim okvirima. Ovaj put su im se pridružili sjajni Tamburaški orkestar TD Gaj kao i nagrađivani slovenski Tamburaški orkester kulturno-umitniškega društva Majšperk.

Večer su otvorili gosti iz Zagreba pod ravnanjem Krešimira Račića Tamburaškim varijacijama, uslijedili su Drmeš i arija te Gospa Marija i U duši s tobom gdje je kao vokalni solist nastupio Miroslav Živković.

Tamburaški orkester KUD-a Majšperk pod vodstvom Drage Kleina predstavio se Aldebaranom, skladbom Come Prima gdje je kao vokalni solist nastupio Benjamin Pregl, a za kraj su ponudili Mađarski ples br. 5 Johannesa Brahmsa.

Vokalni ansambl Samoborke predstavile su dio svog bogatog i raznolikog repertoara sa Vsa lipa jesi, Alleluia Randalla Thompsona, Ne ouri ne sejaj te za kraj Dvije Jurjevske, a sve pod dirigentskom palicom Dražena Kurilovčana.

Završnica Samoborskog tamburatorija pripala je domaćinima iz TD Ferdo Livadić čiji je Stariji orkestar ovaj put nastupio pod ravnanjem Romana Grossa. Za subotnje glazbeno druženje izabrali su Bachovu Ariju iz Orkestralne suite br. 3 u D-duru, Proljeće u Vukovaru uz vokalnog solista Miroslava Živkovića te Varijacije Emila Cossetta za završetak.

U skladu sa činjenicom da se koncert održavao u župnoj crkvi Svete Anastazije program je bio prilagođen sakralnom prostoru, a svaki je od orkestara jednu od skladbi posvetio i Danu sjećanja na žrtvu Vukovara, u skladu s datumom održavanja ovogodišnjeg Samoborskog tamburatorija.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.