Ivana Vlainića odlikovala hrvatska predsjednica!

16. studenoga 2017.
Komentari isključeni
829 Pregleda

Ivana Vlainića jučer je predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović odlikovala Redom Danice hrvatske s likom Nikole Tesle za osobite zasluge za inovatorstvo, izumiteljstvo i promociju tehničke kulture mladih naraštaja u Republici Hrvatskoj i u svijetu.

Ivan Vlainić jedan je od onih nastavnika koji je u potpunosti predan svom radu školi, ali i izvan škole. Brojne učenike je usmjerio prema tehničkom stvaralaštvom i inovatrostvu te se pobrinuo da se za njihov rad čuje i izvan granice Hrvatske.

Svoj volonterski rad u tehničkoj kulturi započeo je kao mladi nastavnik u samoborskoj Srednjoj strukovnoj školi, gdje i danas predaje. Inicirao je osnivanje Društva pedagoga tehničke kulture u gradu Samoboru, koje je kasnije postalo dio Zajednice tehničke kulture grada Samobora. Na čelu je Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije te Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Svojim predanim radom Ivan Vlainić postigao je velike uspjehe u radu s učenicima od kojih je najpoznatiji Mate Rimac – tvorac najbržeg električnog automobila na svijetu a veliki uspjeh postigli su i njegovi učenici David Martić tvorac “Didaktičke gitare”, a nedavno su hrvatsko inovatorstvo u Nurnbergu na međunarodnom sajmu inovacija proslavili Lovro Stipanović, Josip Oroz i Martin Sokolović koji su osvojili zlato za izum “Znanstvena podmornica”.

Ivan Vlainić zaslužan je i za realizaciju Europskih projekata zahvaljujući kojima su dio kurikuluma u Srednjoj strukovnoj školi postali predmeti “Pametne kuće” i “Aditivne tehnologije”.

Ivanu Vlainiću čestitamo na odlikovanju i želimo puno uspjeha u daljnjem radu, uz nadu da će i brojni drugi koji rade u školstvu slijediti njegov primjer.

Fotografija preuzeta s facebook profila Ivana Vlainića

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.