Uskoro 10. Dani elektroničkih medija

14. studenoga 2017.
Komentari isključeni
977 Pregleda

Dijalog predstavnika medija, nakladnika, regulatornih agencija, te predstavnika Vlade i medijskih stručnjaka i ove će se godine nastaviti na jubilarnim 10. Danima elektroničkih medija. Od 21. do 23. studenog u LifeClass Termama Sveti Martin Svetom Martinu na Muri okupit će se više od tristo sudionika koji će sudjelovati u raspravi o temama među kojima su najavljene:

  • Medijska strategija Republike Hrvatske
  • Digitalni radio – Novi početak
  • Djeca i mladi – Izazovi života u medijskom svijetu
  • Televizije – Nikad jače ili slabije
  • Autorska prava u medijskoj i glazbenoj industriji
  • Budućnost neprofitnih medija
  • Sankcioniranje govora mržnje i Zakon o elektroničkim medijima
  • Kolektivni ženski sport i mediji
  • Programske osnove

Među visokim predstavnicima na Danima elektroničkih medija ove se godine očekuju ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja će sudjelovati u panelu o medijskoj strategiji, te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak koja će biti panelist na temu Djeca i mladi – Izazovi i opasnosti života u medijskom svijetu.

Osim najavljenih tema, Agencija za elektroničke medijepredstavit će brojne projekte u kojima sudjeluje i kojima je inicijator.Na ovogodišnjim Danima elektroničkih medija naglasak će biti na temama koje su trenutno od najvećeg interesa za medijske nakladnike u Hrvatskoj, a donošenje medijske strategije je jedna od njih.

„U proteklih deset godina Dani elektroničkih medija izrasli su u najznačajniji događaj u ovom sektoru u Hrvatskoj. Razmjenom znanja, iskustava i dobre prakse nastavlja se rad i dijalog nakladnika, regulatora i drugih dionika na usuglašavanju stajališta o brojnim aktualnim temama i otvorenim pitanjima. Ovim smo jubilarnim izdanjem Dana obuhvatili trenutno najaktualnije teme u svijetu audiovizualnih medijskih usluga. Sigurni smo da ćemo u ova tri dana naći odgovore na mnoga otvorena pitanja i dati poticaj za daljnji razvitak medijske industrije u Hrvatskoj“, izjavio je Damir Hajduk, ravnatelj Agencije za elektroničke medije i predsjednik Vijeća za elektroničke medije.

Među nagrađenim novinarima ove godine je i naša kolegica Anja Franić Modrić kojoj je ocjenjivački sud HURiN-a dodijelio “Srebrni mikrofon” za autorsku emisiju “Škola života”!

Organizatori Dana elektroničkih medija su Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Agencija za elektroničke medije i Nacionalna udruga televizija, dok su partneri Odašiljači i veze, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti te Hrvatsko društvo skladatelja – Služba zaštite autorskih muzičkih prava. Jubilarni Dani elektroničkih medija održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.