Sportska svjedočanstva uoči mise zahvalnice za samoborske sportaše

14. studenoga 2017.
Komentari isključeni
1.262 Pregleda

U organizaciji Odjela za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatske katoličke malonogometne lige – ogranak Samobor, sportaši grada Samobora i ove godine su se okupili na zahvalnom euharistijskom slavlju u župnoj crkvi Sv. Anastazije. Sinoć, neposredno prije mise održana je tribina na kojoj su naši proslavljeni sportaši i sportski djelatnici posvjedočili o vrijednostima u sportu, sportu kao odgojnom aspektu i pitanju vjere u sportu. Svoje svjedočanstvo izrekli su višestruki državni prvak u stolnom tenisu osoba s invaliditetom Pavao Jozić, rukometni trener Zvonimir Bilić, član rukometne reprezentacije Lovro Šprem, tehnički direktor rukometne reprezentacije Ivica Udovičić i glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza Kazimir Ilijaš. Tribinu je vodio župnik iz Ruda i dugogodišnji igrač svećeničke nogometne reprezentacije, velečasni Darko Banfić.

Uslijedilo je euharistijsko slavlje, koje je u zajedništvu s više svećenika predvodio pomoćni zagrebački biskup monsinjor Mijo Gorski. Riječima propovijedi potaknuo je okupljene na dvije stvari: da žive tako da svojim djelima i riječima ne sablažnjavaju bližnje, tj. da njihova djela i riječi ne budu takva da zbog njih drugi čine grijeh ili odustanu od Boga, a drugi naglasak dao je na opraštanje na koje nas poziva Isus, jer mržnja unosi u život nemir, nesklad i nepovjerenje, kako u obiteljskom, tako i u sportskom i svakom drugom životu.

Na svetoj misi sudjelovali su predstavnici Grada Samobora i sportskih institucija: zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat, Ivica Šparovec i Pero Šarić iz Hrvatskog nogometnog saveza, predstavnik Ministarstva znanosti i sporta Darko Vučić, Siniša Krajač iz Hrvatskog olimpijskog odbora te predsjednik i tajnica Samoborskog sportskog saveza Miro Kelečić i Marijana Radek.

Svetu misu svojim pjevanjem su uveličali su Dječji zbor Samoborski krijes i Zbor mladih Ignis.

Lovorka Grbac

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.