Šest medalja za samoborske streličare u Novom Marofu

13. studenoga 2017.
Komentari isključeni
995 Pregleda

Osam samoborskih streličara jučer je u Ljubešćici pokraj Novog Marofa, na dvoranskom turniru fita 2×18, osvojilo čak šest medalja. U kategoriji standardnog luka, u seniorskoj konkurenciji, Stjepan Ivančan je osvojio prvo, a Lana Horvat i Lana Orešić treće i četvrto mjesto, dok je u konkurenciji do 12 godina prva bila Samoborka Dora Sokolović.

U kategoriji složenog luka za djecu do 14 godina Talija Valentak bila je prva, a Vigo Mikola drugi. Zlatom se okitila i Luna Pađan, osvojivši prvo mjesto u kategoriji zakrivljenog luka za djecu do 14 godina. Zlatko Pentek je u kategoriji seniora golog luka osvojio sedmo mjesto.

Član Streličarskog kluba Samobor Mario Vavro, otputovao je prošlog utorka u Maroko, gdje se od 10. do 12. studenoga u Marakešu održao prvi turnir za ovogodišnji dvoranski Svjetski kup. Mario se s odličnim rezultatom od 588 krugova kvalificirao kao deseti. U eliminacijama je bez problema prošao prvo kolo protiv Mohammeda Farahija iz Maroka s odličnih 149:143. Nažalost, u drugom kolu Marija je izbacio Demir Elmaagacli iz Turske, tijesnim rezultatom 146:145.

Lana Koller

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.