Na 8. Rally Show Santa Domenica – dolazi rekordan broj vozača!

13. studenoga 2017.
Komentari isključeni
2.030 Pregleda

8. izdanje Rally Showa Santa Domenica – utrke koja je proteklih godina dokazala svoj status u svijetu rallyja kako u Hrvatskoj tako i van njenih granica održat će se na šoderici Savrščak zadnjeg vikenda u studenom, od petka 24. do nedjelje 26.studenog. Što sve posjetitelje očekuje najavili su organizatori iz Auto Carting kluba Sveta Nedelja na današnjoj konferenciji za medije održanoj u novo otvorenom Centru za posjetitelje u Svetoj Nedelji.

Predsjednik Organizacijskog odbora Danijel Vojvodić uvodno je izrazio zadovoljstvo što je ovaj rally prepoznat u svijetu auto sporta, a za to su najzaslužniji entuzijasti iz Auto Carting klub Sveta Nedelja. Zahvalio je svima koji podupiru ovaj rally. Naglasio je kako je ove godine interes vozača rekordan. Lista prijava sa 140 vozača popunjena je u manje od 10 dana, a bolji poznavatelji prilika u hrvatskom auto sportu znaju koliko je teško na startu nekog rallyja okupiti do 50 automobila.

Danijel Vojvodić najvio je dolazak velikih imena iz svijeta autosporta u Svetu Nedelju: braće Ranga, Petera i Laszla te Antala Kovacsa iz Mađarske, Kristiana Hidega- novo okrunjenog prvaka Hrvatske, Juraja Šebalja i mnoga druga imena hrvatskog i europskog auto sporta.

Među natjecateljima bit će i veterani koji su proteklih godina pratili utrku iz gledališta, a sada će se natjecati. Među njima je i Nenad Lončarić te višestruki prvak Hrvatske i jedan od tvoraca ovog rallyja. Rekao je kako je spreman za rally te da će biti zadovoljan ako njegov tim uđe među 10 prvih posada.

Na rallyju će se natjecati još jedan višestruki prvak Hrvatske i prvi pobjednik Santa Domenice, Juraj Šebalj, no kaže kako je još uvijek u nedoumici u kojem će se automobilu natjecati.

Pravi automobilistički show, do sada neviđen u Hrvatskoj, očekuje se od talijana Lorisa Rosatija koji dolazi s vozilom na tri kotača.

Organizacija ovakvog jednog sportskog događanja je vrlo kopleksna, a da sve funkcionira kako treba brine direktor rallyja Daut Damarija. Najavio je kako nema velikih promjena u samom konceptu natjecanja, jer uz Ceremonijalni start koji će biti u subotu, 25. studenog na Trgu Ante Starčevića, dan kasnije u nedjelju, slijedi 5 identičnih utrka brzinskog ispita. Novost na rallyju je Shakedown – službeni trening koji će se održati u subotu na jezeru Orešje.

“Rally je sjajan sport, ali lako može postati opasan, jer nesreće su nepredvidive” – kaže Daut Damarija te ističe da je njima kao organizatorima sigurnost svih sudionika natjecanja i njihovih timove te gledatelja kao i foto i video snimatelja, zadatak od najvećeg prioriteta. Često zbog želje za što boljom snimkom, foto i video reporteri nalaze se u samoj blizini staze i na mjestima gdje nikako ne bi smjeli biti “– rekao je Daut Damarija i ukazao na važnost kratkog filma koji je prikazan tijekom pressice, a ustupila im ga je Međunarodna automobilistička federacija. U njemu vrhunski vozači ističu da je sigurnost na rallyju najvažnija i da niti jedna snimka nije vrijedna života. Zato je i Daut Damarija naglasio da se ne mora biti u samoj blizini staze da bi se napravila dobra fotografija ili snimka. Apelirao je na sve posjetitelje i pripadnike medija da uvijek budu unutar obilježenih i sigurnih zona te da slijede upute sudaca i redara na stazi.

Sve upute za posjetitelje od programskih do sigurnosnih navedene su u brošuri koja je tiskana uoči rallyja – istaknuo je Danijel Vojvodić te sve pozvao da u što većem broju dođu pratiti rally. Ulaz je slobodan.

Ovaj rally ima veliki značaj za Grad Svetu Nedelju jer svi su smještajni kapaciteti popunjeni, a interes vozača, publike i medija, raste iz godine u godinu.” Pozitvino gledamo na ovo sportsko događanje i podržavat ćemo ga i dalje” – kaže svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec.

Predsjednik Sportske zajednice grada Sveta Nedelja Zoran Žitković rekao je kako ga veseli što je Sportska zajednica mali kotačić ovog lijepog i pozivitnog događanja te je organizatorima obećao da i dalje mogu računati na potporu Sportske zajednice.

Dakle, želite li uživati u spektakularnom Ralyyju dođite zadnjeg vikenda u studenom na Savrščak ili pak Jezero Orešeje gdje će se po prvi puta održati službeni trening! Više poslušajte u današnjem Epicentru od 17:30 sati.

Više poslušajte u našem današnjem Epicentru, od 17:30 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.