Dario Szel do zlata u Poreču

13. studenoga 2017.
Komentari isključeni
978 Pregleda

Samoborske karateke vratile su se iz Poreča u kojemu su proteklog vikenda osvojile 4 nova odličja na 19. Euro kupu Istra, koji je okupio 535 natjecatelja iz 7 država, a održan je dvorani Žatika.

Nakon dužeg vremena i male rezultatske krize na najviše postolje popeo se Dario Szel (na naslovnoj fotografiji), mlađe kadetski prvak Hrvatske koji je promjenom uzrasne kategorije zapao u malu krizu što je normalno kod tako mladih sportaša. Dario je suvereno osvojio prvo mjesto u kategoriji kadeta do 57 kg i tako najavio da se vraća na pobjedničke staze.

Jurica Runtas je nastavio niz uspješnih turnira pa je i u Poreču osvojio broncu i tako potvrdio da se ustalio u samom vrhu kategorije kadeta do 70 kg.

U kategoriji kadetkinja preko 54 kg broncu je osvojila Magdalena Šuflaj, koja je nakon poraza u drugom kolu kroz repasaž zasluženo došla do odličja.

Ian Baždar je u kategoriji juniora do 76 kg također osvojio brončano odličje i tako potvrdio dobru formu koju drži već neko vrijeme.

Paula Šogorić i Petar Jednar izgubili su mečeve za brončana odličja, ali su imali odličan nastup. Mislav Blažeković i Dino Šimunec ovaj put nisu bili na razini dovoljnoj za zapaženiji plasman.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.