Klikovci neumorni u promociji Svete Nedelje

10. studenoga 2017.
Komentari isključeni
1.005 Pregleda

Izložba fotografija fotokluba Klik „Razglednica Hrvatske“ otvorena je u četvrtak, 9. studenoga 2017. godine, u prostorijama Galerije Ružić u slavonskobrodskoj Tvrđavi zahvaljujući fotoklubu Kadar iz Slavonskog Broda.

Izložba simboličnog naziva „Razglednica Hrvatske“ sadržava konceptualne i turističke fotografije koje prikazuju ljepotu hrvatskog krajolika. Od mnoštva fotografija koje su pristigle na natječaj, Dario Žagar izabrao je 30 najboljih. Pri tome je istaknuo: „Zadatak zapravo nije bio nimalo lak i zahtijevao je popriličan angažman. Bilo je tu još radova koje bih volio vidjeti u prvih 30, no nažalost nije bilo mjesta za sve“. Žagar je u recenziji izložbe naveo da su ga u tome vodila četiri kriterija: opis zadane teme, tehnička kvaliteta fotografije, njezina likovna vrijednost te atmosfera i ugođaj.

Ova „putujuća“ izložba Klikovaca svoje premijerno prikazivanje imala je u Vrbovskom, zatim u Samoboru na Autobusnom kolodvoru, potom povodom Europskog tjedna u Gradskoj knjižnici Samobor, sada je u Slavonskom Brodu, a kamo će nakon toga još je tajna.

Kadrovce i Klikovce povezuje ista strast, entuzijazam i ljubav prema fotografiji te fotografskoj umjetnosti pa ne iznenađuje što je ovo druga izložba fotokluba Klik ove godine u Slavonskom Brodu.

Slika govori više od tisuću riječi, a Klikovci se trude da i na ovaj način promoviraju ljepote Svete Nedelje i posvuda šire svoju ljubav prema fotografiji. Ako vam je Slavonski Brod predaleko, možete pogledati još jednu izložbu fotokluba Klik, izložbu najboljih fotografija s ovogodišnjeg FotOOka, na Autobusnom kolodvoru Samobor do kraja 2017. godine.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.