Rebecca Kenda suvereno na najvišem tronu

8. studenoga 2017.
Komentari isključeni
2.527 Pregleda

Proteklog vikenda u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću održana je Završnica Kupa Hrvatske za B i C program. samoborske gimnastičarke osvojile su ukupno 5 medalja, 3 zlatne i 2 srebrne.

Rebecca Kenda ponovila je prošlogodišnji uspjeh, ali sada u težoj i jačoj kategoriji kadetkinja B, te se ponovno popela na najviši tron. Jedina je gimnastičarka koja je u ovoj kategoriji imala maksimalnu polaznu ocjenu na sve četiri sprave od 8.0.

Ekipa juniorki B također se popela na navjviši tron i dobila zasluženo zlato. Ekpu su činile: Sara Kormoš, Ema Mihelić, Dora Jurković i Lorena Bartaković.

Treće zlato u Samobor su donijele najmlađe gimnastičarke: Jelena Kruhan, Mia Bajan, Elena Vlahović, Marta Jelić, Lora Jaklenec i Korina Petrović u kategoriji mlađih kadetkinja C. Ovo je bila kruna cijele sezone u kojoj su dominirale jer su ukupno osvojile 7 zlata i jednu broncu u godinu dana.

Srebro u kategoriji seniorki osvojila je Marija Sara Mihelić i time ponovila prošlogodišnji uspjeh. Mlađa kadetkinja C, Jelena Kruhan, također je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

Leire Golubić je za samo jednu desetinku izmaknulo treće mjesto u kategoriji kadetkinja C. Ema Kristina Šprljan nastupila je u kategoriji mlađih junioki C i osvojila odlično 9. mjesto u konkurenciji 42 gimnastičarke. Maja Lehpamer nastupila je kao pojedinka u kategoriji mlađih junioki B i ostvarila solidan plasman.

Na natjecanju su gimnastičarke pratili treneri Bojan Šinkovec, Jelena Pađan, Tea Lagančić i Martina Bublić, koja je ujedno bila i sutkinja. Do kraja godine gimnastičarke očekuju još dva međunarodna natjecanja, memorijal u Novom Sadu i tradicionalni samoborski međunarodni božićni turnir, koji će se održati 16. prosinca.

Martina Bublić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.