Sveta Nedelja dobila Centar za posjetitelje!

7. studenoga 2017.
Komentari isključeni
1.762 Pregleda

U Svetoj Nedjelji danas je otvoren Centar za posjetitelje gdje svi građani i posjetitelji mogu dobiti informacije o turističkoj ponudi u Svetoj Nedjelji, ali i kupiti suvenire specifične za taj kraj.

U prizemlju Centra za posjetitelje nalazi se prostor za pružanje informacija i edukaciju putem multimedijskih sadržaja i izložbeno – galerijski prostor opremljen IT tehnologijom, koji je prilagođen osobama s invaliditetom te Suvenirnica gdje se vrši promocija, prezentacija i prodaja suvenira lokalnih proizvođača i okolice.

Na katu zgrade se smjestila Turistička zajednica Svete Nedelje. Tako su posjetiteljima od sada na jednom mjestu dostupne sve informacije o turističkim sadržajima i ponudi Grada Sveta Nedelja.

Centar je otvorio svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec istaknuvši kako mu je drago što je derutna zgrada nekadašnje Mitnice, koja se nalazi u samom centru Grada, pretvorena u reprezentativan Centar za posjetitelje u koji je uloženo nešto više od 3 milijuna kuna.

“Projekt rekonstrukcije stare ruševne zgrade “Mitnice” počeo je 2014. godine otkupom zemljišta od privatnih vlasnika te se nastavio kroz postupak prikupljanja potrebne projektne i studijske dokumentacije te odabira i ugovaranja izvođača radova i stručnog nadzora. Radovi su započeli 11. travnja 2016. godine, a završili 3. srpnja, 2017. godine. Ukupna vrijednost radova je nešto više od 3 milijuna kuna, a radove je izvodila Spektar gradnja dok je nadzor izvršio Bau-tajl inženjering. Cilj projekta je bio stvoriti novi dinamičan javni prostor za sve građene kao i turiste koji će prepoznati kulturno – povijesne lokalitete i mnoštvo prirodnih turističkih resursa koje naš kraj nudi. Rekonstrukcijom zgrade u Centar za posjetitelje u sklopu kojeg se nalaze i Turistička zajednica naše grada i Suvenirnica, obogaćena je postojeća turistička ponude Svete Nedelje i Zagrebačke županije” – rekao je Dario Zurovec.

Prisutnima se obratio i zamjenik župana Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić koji je naglasio kako je ovaj projekt hvalevrijedan, jer je jedna ruševina pretvorena u objekt sa svrhom i sada je prolazni punkt za sve zainteresirane građane i turiste te pozivnica da dođu vidjeti ljepote Svete Nedelje i Zagrebačke županije. “Gradonačelnik može biti ponosan što otvara ovaj Centar” rekao je Hrvoje Frankić te zahvalio svima koji su svojim radom doprinijeli da se ovaj projekt realizira.

Na današnjem otvorenju Centra za posjetitelje bili su predstavnici Ministarstva turizma, kao i Turističkih zajednica grada Samobora i Zagrebačke županije te predstavnici gradova i općina kao i gosti iz Slovenije te brojni nosioci, političkog, kulturnog i sportskog života Svete Nedelje.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Gradski tamburaški orkestar Sveta Nedelja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Avatar

    prvo je trebalo napraviti reviziju troškova radova i nadzora radova, mutni poslovi gazde piceka