Pobjednička momčad AK siget HD nakon osvojenog naslova prvaka države

AK Siget HD veteranski prvak Hrvatske!

31. listopada 2017.
Komentari isključeni
2.545 Pregleda

Organizacijski odbor Komisije za veteranski nogomet Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza organizirao je 18. prvenstvo veterana HNS-a, koje je odigrano u Poreču od 29. rujna do 1. listopada 2017. godine.

U konkurenciji 26 momčadi veterani AK Siget-HD osvojili su prvo mjesto, a u finalu su bili bolji od momĉadi NK Lokomotiva Tahograf Zagreb rezultatom 6:5 nakon izvođenja jedanaesteraca, budući da je u regularnom dijelu bilo  1:1!

U polufinalu je momĉad Lokomotive ostvarila minimalnu pobjedu 1:0 protiv Zagorca iz Krapine, dok su veterani AK Siget-HD nakon raspucavanja jedanaesteraca pobijedili momčad Zrinski Ozalj, u regularnom dijelu bilo je 0-0!

Zanimljivo je kako je i prošle godine u finalu bila momčad Lokomotive, koja je tada također na jedanaesterce izgubila od momčadi Arbanasi Zadar.

U susretu za treće mjesto veterani Zagorca iz Krapine bili su bolji u raspucavanju jedanaesteraca od momĉadi Zrinski Ozalj rezultatom 5:3!

Najbolji igrač prvenstva bio je Željko AČKAR iz momĉadi AK Siget-HD, a njegov suigrač Igor VIDAKOVIĆ proglašen je najboljim vratarom.

Najbolji strijelci prvenstva bili su Jerko LEKO (Lokomotiva Tahograf) i Goran BOGOVIĆ (Mladost Obrezina) sa po 5 postignutih pogodaka.

Sve utakmice prvenstva odigrane su na terenima Zelena laguna u Poreču.

Petar Jurčević (predsjednik Komisije veteranskog nogometa IO HNS-a) i Miro Uljan (koordinator HNS-a za Županijske nogometne saveze), uručuju nagradu najboljem igraču prvenstva Željku AĈKARU iz ekipe AK Siget-HD Zagreb

Igoru VIDAKOVIĆU najboljem vrataru prvenstva (AK Siget-HD Zagreb) Statuu uručuje Mladen Žugec, član Komisije veteranskog nogometa IO HNS-a

Željko STIPANIĆ, član Komisije veteranskog nogometa IO HNS-a, uručuje nagrade najboljim strijelcima prvenstva Goranu BOGOVIĆU – Mladost Obrezina i Jerku LEKI – Lokomotiva Tahograf)

Sve utakmice sudili su suci određeni od Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, a svoju su zadaću odradili na visokoj razini. Brigu o određivanju sudaca i suđenju na prvenstvu je vodio Ivan Peraić u ulozi Povjerenika za suđenje na 18. prvenstvu veterana HNS-a.

Sudaĉke trojke koje su sudile prvenstvo:

Vedran JELENČIĆ (Kastav), Hrvoje MAĐARIĆ (Vrsar), Marko BALEN (Rijeka)

Vlatko MLINARIĆ (Sisak), Tomislav MIOKOVIĆ (Sisak), Željko BUČAR (Duga Resa)

Dario KULUŠIĆ (Šibenik), Dino PAPAK (Šibenik), Neven GULIN (Šibenik)

Domagoj KURTOVIĆ (Osijek), Ivan JANIĆ (Ilok), Dino KNEZ (Višnjevac)

Na prvenstvu je sudjelovala i ekipa TOP-a iz Kerestinca kao prvak I lige NSS, no na žalost nisu uspjeli proći skupinu doživjevši dva poraza, od HNK Moslavina iz Kutine 0:1, i od Dugopolja 0:2.

Za veterane TOP-a u Poreču su igrali: Igor PUHALO, Ivica VUKAS, Marijan JORDAN, Siniša MACEKOVIĆ, Damir VRATARIĆ, Vjekoslav JURIN, Vladimir JAKOPAČ, Dražen JANDREČIĆ, Dubravko PUNTAREC, Igor BARIĆ, Goran MAGLAJEC, Dalibor POŽGAJ, Ivica JELIĆ, Nedjeljko DELAČ, Miroslav NAĐI, Josip KOŠUTIĆ, Zvonko LETICA, Darko GRUIČIĆ, Dražen JANDREČIĆ – službeni predstavnik.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.