Uspješan dvoranski start samoborskih streličara

30. listopada 2017.
Komentari isključeni
991 Pregleda

Na prvom ovogodišnjem dvoranskom turniru u streličarstvu na kojem su nastupili, samoborski streličari bili su i više nego uspješni. Od 11 Samoboraca koji su se jučer natjecali u sportskoj dvorani u Vidovcu pokraj Varaždina, čak osmero ih je osvojilo medalje.

Najuspješniji je bio reprezentativac Mario Vavro, koji je osvojio zlato u kategoriji seniora složenog luka. Mario je puknuo rezultat od 590 krugova, što je i najbolji rezultat turnira. U istoj kategorijii, u konkurenciji za djecu do 14 godina i Talia Valentak je osvojila zlatnu medalju, a Vigo Mikola brončanu. U kategoriji standardnog luka u konkurenciji seniora vrlo uspješan debi imao je Stjepan Ivančan, također osvojivši zlato, a u ženskoj konkurenciji Lana Horvat osvojila je broncu dok je Lana Orešić, kojoj je ovo također bio prvi turnir, osvojila je peto mjesto. U istoj kategoriji u dječjoj konkurenciji do 12 godina Dora Sokolović osvojila je zlatnu medalju, a Lovre Koritnik peto mjesto. U konkurenciji do 14 godina Daniel Heaton osvojio je zlato. Brončanu medalju osvojila je Luna Pađan u kategoriji zakrivljenog luka za djevočice do 14 godina. Zlatko Pentek je u konkurenciji seniora golog luka osvojio šesto mjesto.

Ovim turnirom Samoborci su vrlo uspješno započeli ovogodišnju dvoransku sezonu. Nastavak slijedi nastupom u Novom Marofu za dva tjedna.

Lana Koller

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.