Svetkovina Svih svetih u Franjevačkoj crkvi

30. listopada 2017.
Komentari isključeni
2.415 Pregleda

U samoborskoj Franjevačkoj crkvi pripremili su sadržajan program proslave svetkovine SVIH SVETIH i DUŠNOGA DANA.

Već sutra, u utorak, 31. listopada je završetak listopadskih pobožnosti. Od 18:00 sati predviđena je molitva svete krunice a potom i sveta misa. Prigoda za ispovijed vjernicima se pruža već od 18:00 sati, kao priprava za svetkovinu Svih Svetih i  dobivanje potpunog oprosta za Dušni dan.

Na kraju svete mise slijedi završna procesija sa zapaljenim svijećama, a svijeće sa štitnikom moguće je nabaviti ispred crkve.

U srijedu na svetkovinu Svih Svetih svete mise u Franjevačkoj crkvi su kao nedjeljom: 7:30, 9:30, 11:30 i 18:30. Od podneva vjernici mogu dobiti potpuni oprost od svih kazni za grijehe, i to samo za pokojne. Uvjeti za oprost su uobičajeni: pohod crkvi, ispovijed i sveta pričest, izmoliti Očenaš, Zdravo Marijo, Slava Ocu i Vjerovanje, i još jednu molitvu na nakanu Svetoga Oca Pape.

U četvrtak je Dušni dan – Spomen svih vjernih mrtvih. Svete mise su u Franjevačkoj crkvi ujutro u 6:30, i navečer u 18:30. Na samoborskom groblju sveta misa će se služiti u 9:00, a na Otruševcu, na Sve Svete u 11:00 sati.

Prigodom svete mise u 18:30 bit će svečani ulaz u crkvu sa svjetiljkama s imenima pokojnika kojih se želite spomenuti i za koje ste nakanjeni moliti i slaviti svetu misu.

Svjetiljke (u plastičnoj posudici, na koju se može napisati imena pokojnika) možete nabaviti već od 18:00 sati ispred Franjevačke crkve ili u hodniku. Program je dostupan na oglasnoj ploči i na ulazu u crkvu. Samoborski franjevci pozivaju sve, a osobito one kojima je netko umro zadnjih godina, da i na taj način sudjeluju u slavlju.

U četvrtak 2. studenog je Franjevački dušni dan pa ste pozvani na večernjoj svetoj misi pridružiti se u molitvi za sve pokojne franjevce, osobito za one koji su živjeli i djelovali u Samoboru, za pokojne članove FSR-a, naše konfratre i sve dobročinitelje crkve i samostana i sve vjernike koji su dolazili u Franjevačku crkvu.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.