Prava stvar na pravom mjestu za rastanak s retro kinom

30. listopada 2017.
Komentari isključeni
1.033 Pregleda

Samoborsko kino od danas je zbog preuređenja, koje uskoro počinje, zatvoreno za sve posjetitelje. Od stare dvorane brojni su se posjetitelji oprostili sinoć kada je na Retro tulumu za kraj nastupio Marko Tolja i Jazz orkestar HRT-a. Publiku su oduševili i u prošlost vratili swing obradama domaćih pop i rock hitova te evergreenima predstavljajući zajednički album naziva “Stavi pravu stvar”. Publika je odlično prihvatila ponuđeni joj program te zajedno pjevala, pa čak i plesala sa “swingerima” u skučenom prostoru kino dvorane.

Preuređenje cijele zgrade Hrvatskog doma potrajat će godinu dana, a prije početka radova prvo treba isprazniti sve prostore. Kulturna događanja u našem gradu i dalje će se održavati, ali na drugim lokacijama. Filmovi će se prikazivati u jednom od prostora na Autobusnom kolodvoru Samobor, a predstave, izložbe, predavanja i druga kulturna događanja sele se u Centar za mlade – Bunker.

Novi pod, stolci, gledalište koje čine parter i tribina umjesto balkona, ulaz prilagođen osobama s invaliditetom, kao i sanitarni čvor, bolji prostor za garderobu, bolja vidljivost, ozvučenje i novi sustav grijanja i hlađenja trebali bi pridonijeti da se posjetitelji, ali i svi koji nastupaju u tom prostoru, u budućnosti osjećaju puno ugodnije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.