Lari Cvjetko zlato na Europskom kadetskom kupu

30. listopada 2017.
Komentari isključeni
910 Pregleda

Protekli je vikend za članove Judo kluba Profectus Samobor bio ispunjen mnogim aktivnostima.

U Kopru, u Sloveniji, održan je Europski kadetski kup na kojem je nastupilo 230 natjecatelja iz 17 europskih zemalja, a među njima i članice Profectusa, Lara Cvjetko i Lorena Štengl. Europska prvakinja u kategoriji do 57 kilograma, Lara Cvjetko, lakoćom se pobjedama protiv predstavnica Bosne i Hercegovine, Slovenije, Poljske i Italije popela se na najvišu stubu pobjedničkog postolja. Lorena Štengl u kategoriji do 70 kilograma nije imala tako dobar dan, pa je osvojila “samo” 5. mjesto i novih 20 bodova na svjetskoj kadetskoj listi.

Uza zlatnu medalju, Lara je s osvojenih novih 100 bodova preskočila predstavnice Koreje i Poljske i vratila se na 1. mjesto svjetske kadetske liste.

U Osijeku je u subotu održan međunarodni judo turnir na kojem je nastupilo više od 400 natjecatelja iz 46 klubova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Mađarske, Češke i Hrvatske. Judo klub Profectus Samobor sudjelovao je s dječacima i djevojčicama u uzrastima do 10 i do 12 godina. U uzrastu do 10 godina Fredi Pavlović i Jakov Župančić su osvojili brončane medalje. Fredi Pavlović je u kategoriji do 42 kilograma nakon početne pobjede protiv domaćeg natjecatelja izgubio polufinalnu borbu, ali u borbi za medalju pobjeđuje protivnika iz Pušće i osvaja 3. mjesto. Jakov Župančić je u kategoriji do 34 kilograma krenuo pobjedama protiv natjecatelja iz Mađarske i Kutjeva. Polufinalnu borbu gubi, ali u repasažu pobjedom protiv mađarskog predstavnika dolazi do trećeg mjesta. U kategoriji djevojčica do 44 kilograma u uzrastu do 12 godina Lena Petrinić je s tri pobjede stigla do zlatne medalje.

Na posljetku, u povodu Svjetskog judo dana koji Judo klub Profectus Samobor slavi svake godine, u klubu je održano prigodno obilježavanje. U terminu treninga najmlađe, predškolske skupine, održan je zajednički trening roditelja s djecom. Većina je roditelja po prvi put stala na tatami i uz puno smijeha i nešto znoja, okušala se u vježbama koje njihova djeca izvode tri puta tjedno. Nakon treninga slijedila je prezentacija nekih elemenata juda, podjela diploma za sjećanje, te zajedničko druženje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.