Iskaz uslužnosti u Domaslovcu

30. listopada 2017.
Komentari isključeni
949 Pregleda

U župi Krista Kralja u Domaslovcu jučer je održan obiteljski susret na temu četvrtog jezika ljubavi: Iskaz uslužnosti, knjige Pet jezika ljubavi, pisca Garyja Chapmana. Organizator ovog susreta bila je Obiteljska zajednica Žive krunice, samoborsko-okićkog dekanata, u suradnji sa župnikom Branimirom Budinskim.

Bračni par Greta i Krunoslav Kobešćak, koji su 17 godina u braku i roditelji su troje djece, pripremili su temu kroz originalno izveden igrokaz. U prvom njegovom dijelu prikazali su kako to izgleda u braku kada galamimo jedan na drugog, kada prigovaramo jedan drugome, kroz razne sitnice i kako takav odnos dobrom ne vodi. U takvim situacijama potrebno je donijeti odluku ljubavi, kleknuti pred Gospodina i uteći se Njemu jer od Njega kreće sve. U drugom dijelu igrokaza vidjelo se kako to izgleda kada se u brak dozove Gospodina, kako se isplati potruditi u svakodnevnim stvarima za svog supružnika (ispeglati košulju, skuhati dobar ručak, pohvaliti supružnika, pomoći u bolesti…).

Na kraju susreta bračni par Kobešćak je posvjedočio kako male stvari učinjene iz ljubavi čine veliku stvar, kako je važna komunikacija između supružnika, kako je dobro činiti ono što moj supružnik voli i kako je smrt za svaki brak učestalo prigovaranje zbog sitnica. U prepunoj vjeronaučnoj dvorani vidljivo je bilo oduševljenje, koje se nastavilo i u razgovoru svih okupljenih. Nakon susreta slavila se sveta misa koju je predvodio župnik Branimir Budinski.

Ivana Vlahović

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.