100 najboljih u 10 kategorija

30. listopada 2017.
Komentari isključeni
1.789 Pregleda

Na Autobusnom kolodvoru u Samoboru, pred mnoštvom posjetitelja, otvorena je još jedna izložba Fotokluba Klik – izložba najboljih fotografija ovogodišnjeg FotOOka – Dana fotografije u Svetoj Nedelji. Izloženo je 100 najboljih fotografija u 10 kategorija, u 5 kategorija su se natjecali odrasli, a u 5 djeca. Fotografije za izložbu birali su fotografi koji su na FotOOku držali predavanja ili radionice: Brzi i žestoki – Morgan Matijević, Ptičica na grani – Tomica Rubinić, Ekipa FotOOka – Željko Budimir Keko, Voda – Davor Žerjav i Razglednica s Orešja – Roman Martin.

Na nagradni natječaj pristiglo je više od 700 fotografija, a najboljima od najboljih uručene su nagrade koje su osigurali sponzori. Nagradni fond je iznosio oko 12 tisuća kuna, a “klikovci” su iskoristili priliku pa su svim sponzorima i pokroviteljima uručili zahvalnice.

Posebnost ovogodišnjeg FotOOka su fotografije FotOOkeca, djece do 16 godina. Kreativnost, mašta, spontanost, entuzijazam, veselje, ljubav, zaigranost, sve to krasi njihove fotografije i ni jednog posjetitelja nisu ostavile ravnodušnim. Osim djece najveći pljesak dobio je domaći fotograf Tomislav Dragoša! Nakon 6 godina i s više od 30 kategorija, Tomislav je tek druga osoba s područja Svete Nedelje koja je pobijedila u nekoj kategoriji.

-Čast nam je što imamo ovakav klub koji ovoliko radi na promociji našeg grada – istaknula je Marija Hršak, zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje, uz koju su otvorenju nazočili i predsjednik i potpredsjednik vijeća Grada Svete Nedelje, Matej Vrdoljak i Gabrijel Deak. -Zagrebačka županija izrazito je ponosna radom naših “klikovaca” zato što rade prekrasne fotografije i ovjekovječuju ljepote prekrasne Zagrebačke županije – rekao je prigodom otvaranja izložbe zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

Ovogodišnje FotOOko kao i proteklih 5 održano je pod pokroviteljstvom Grada Svete Nedelje, svetonedeljske turističke zajednice i Zagrebačke županije. Otvorenju su uz spomenute goste nazočile i vijećnice u Skupštini Zagrebačke županije Dijana Širanović i Jasminka Mataušić, te ravnateljica Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije Martina Glasnović. Svi ljubitelji dobre fotografije moći će izložbu razgledati do kraja godine.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.