Održane Samoborske ciklame – prvi susret ženskih vokalnih ansambala

28. listopada 2017.
Komentari isključeni
1.062 Pregleda

Šest sjajnih ženskih vokalnih ansambala okupilo je Tamburaško društvo Ferdo Livadić na manifestaciji pod nazivom Samoborske ciklame. U samoborskoj kino dvorani, dan prije njenog zatvaranja, u subotu, 28. listopada, tako je održano prvo izdanje Susreta ženskih vokalnih ansambala, a otvorile su ga domaće djevojke iz Vokalnog ansambla Samoborke.

Potom su se samoborskoj publici predstavile susjede iz Svete Nedelje, Vokalni ansambl Domenice, kombinacijom obrada jedne Gibonnijeve i jedne Runjićeve skladbe te narodnom pjesmom iz Hrvatskog primorja. Gošće iz Zagreba, Ženski vokalni ansambl Zwizde, okuplja zaljubljenice u šokačku tradicijsku glazbu pa su se u tom tonu zagrebačke “šokice” predstavile i u Samoboru.

Vokalni ansambl L.I.P.E. iz Siska kojeg, baš kao i VA Samoborke vodi Dražen Kurilovčan, iz svog raznolikog i neuobičajenog repertoara predstavio se skladbama Jovano Jovanke, Solniško i Ajde Jano. Vokalna družina Vuga iz Karlovca otpjevala je narodne pjesme sa Korduna, iz okolice Metkovića i Pokupske doline.

Ženska klapa Ćakulone ponudila je dašak mediteranske atmosfere svojim izborom triju narodnih pjesama s mora, ali i svojom verzijom skladbe Pofrajat ću život. Večer su zaključile VA Samoborke sa Oj, djevojko moja i Dvije Jurjevske.

Kao što je i red, na samom završetku svi su ansambli zajednički stali na pozornicu, gostujući primiti čestitke i progodne poklone od članica VA Samoborke, a potom i zapjevati Samoborske ciklame autorskog dvojca Bradić-Prudeus.

Za vjerovati je kako će Samoborske ciklame i za godinu dana okupiti vrsne ženske vokalne ansamble te da će Samobor dobiti još jednu zanimljivu glazbenu manifestaciju u svojoj bogatoj ponudi kulturnih događanja, odnosno da ovi susreti neće stati samo na ovom, prvom izdanju.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.