Zahvalnice za višestruko darovanu krv

27. listopada 2017.
Komentari isključeni
1.476 Pregleda

U prigodi nacionalnog Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopada, u Kleti Bunčić u Vrbovcu uručene su zahvalnice dobrovoljnim darivateljima iz Zagrebačke županije za višestruko darovanu krv, među kojima su bili i samoborski darivatelji, odnosno oni koje na tu humanu gestu potiče Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika. Danom darivatelja želi se zahvaliti svima koji “daruju dio sebe”, ali i potaknuti one koji se na to još nisu odlučili da se uključe u akcije darivanja, jer krv je “tekućina života” koja se ne može proizvesti umjetnim putem.

Zahvalnice za darovanih 125, 100, 75, 50 i 35 doza krvi, završne zahvalnice i obiteljska priznanja darivateljima su uručili zamjenica župana Nadica Žužak, izvršni predsjednik Hrvatskoga Crvenog križa Robert Markt, predstavnica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Patricija Topić Šestan i predsjednik Društva Crvenog križa Zagrebačke županije dr. Ivica Cvetković.

Među nagrađenima s područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika ove su godine Saša Madžarević i Mladen Ogrnic za 75 puta darovanu krv, a za 50 darivanja Saša Sedmak, Damjan Telišman, Vid Horvat, Slavko Miholić, Dražen Jakopec, Stjepan Bošković i Marko Jurendić.

Obiteljske zahvalnice primili su Marica i Zvonko Fabekovec.

U njihovoj pratnji bili su ravnateljica samoborskog Crvenog križa Anica Francetić Kufrin, potpredsjednik Društva Freddy Burić i zamjenica svetonedeljskog gradonačelnika Marija Hršak, a zbog smrtnog slučćaja opravdano je izostao najavljeni samoborski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.