Samobor je jedan od najštedljivijih gradova kad je riječ o reprezentaciji

27. listopada 2017.
Komentari isključeni
814 Pregleda

Grad Samobor jedan je od najštedljivijih gradova u Hrvatskoj kad je riječ o reprezentaciji tj. trošenju proračunskog novca na poslovne ručkove, darivanje poslovnih partnera i općenito ugošćavanje delegacija i gostiju.

Grad Sisak je najštedljiviji, jer je za reprezentaciju potrošio manje od 2 kn po stanovniku tj. 0,04 posto od ukupnog proračuna. Slijedi Samobor koji je također smanjio izdatke za reprezentaciju u odnosu na prethodne tri godine te je u prošloj godini za te svrhe izdvojio 0,07 posto proračuna tj. manje od 5 kuna po stanovniku.

‘Kad smo preuzeli vođenje Grada Samobora, reprezentacija je bila prvi trošak koji smo smanjili. Ima to i negativnih konotacija, samoborskim ugostiteljima nisam baš najdraži jer malo trošim, ali trudimo se i to što se izdvaja za reprezentaciju ravnomjerno rasporediti prema svima. Treba uzeti u obzir da se iz reprezentacije pokriva cijeli niz troškova pa najmanji dio odlazi na ono što se obično podrazumijeva, a to su službeni ručkovi. No, ne štedi se samo na tome, već svugdje gdje se može, a sredstva se troše transparentno i odgovorno’, poručuje gradonačelnik Krešo Beljak.

Istraživanje je proveo portal Gradonačelnik.hr, a temeljem podataka Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna za 2016.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.