Najnovije

Folklorne razglednice FA Mladosti predstavile i autorske skladbe Frana Pogrmilovića

27. listopada 2017.
Komentari isključeni
1.497 Pregleda

Folklorni ansambl Mladost, nastavljajući s obilježavanjem svoje 45. obljetnice djelovanja, samoborskoj je publici u petak, 27. listopada pružio zanimljivu glazbenu večer. Pod nazivom Folklorne razglednice, u velikoj dvorani Hrvatskog doma, održan je prvi samostalni koncert orkestra FA Mladost, a to je ujedno bila i autorska večer voditelja orkestra Frana Pogrmilovića.

Kroz deset skladbi “mladostaši” su samoborsku publiku poveli na put kroz folklorom obojene zvukove i ritmove Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i šire, što u glazbenim obradama, odnosno aranžanima na poznate pjesme, plesove i napjeve, a što kroz autorske skladbe Frana Pogrmilovića. Orkestar je samopouzdano demonstrirao publici da im raznoliki, možda i neobični ritmovi i širok raspon melodija nisu predstavljali nikakvu prepreku, a vokalno su im se u dijelu programa pridružili i Bojan te Jana Pogrmilović, dok je za potrebe sevdalinke Emine glas pustio i Fran Pogrmilović.

Folklorne razglednice završile su jednim glazbenim iznenađenjem – spajajući glazbenu tradiciju Samobora i njegovu povezanost s Velesom putem pjesnika Koče Racina koji je svoje Bele Mugre tiskao upravo u Samoboru, orkestar Folklornog ansambla Mladost predstavio je i Samoborske bele mugre, zanimljivu kombinaciju lokalnih napjeva i makedonskih ritmova. Na samom kraju, u odličnom raspoloženju predstavljeno je poimence svih 14 članova orkestra koji su pod ravnanjem Frana Pogrmilovića samoborskoj publici pruštili još jednu slajnu glazbenu večer, pretposljednju u sadašnjem kinu. Naime, od kraja listopada, zgrada kino dvorane kreće u temeljitu rekonstrukciju koja će potrajati godinu dana pa će FA Mladost, kao i ostali ansambli morati pronaći alternativna mjesta za svoje daljnje nastupe.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.