15 samoborskih gimnastičarki odlazi na državno prvenstvo

27. listopada 2017.
Komentari isključeni
2.075 Pregleda

Posljednje kvalifikacijsko kolo za odlazak na Završnicu kupa Hrvatske, održano je 22. listopada u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton. Samoborske gimnastičarke osvojile su u Nedelišću ukupno 7 medalja: 5 zlata i 2 srebra.
 
Marija Sara Mihelić osvojila je pojedinačno zlato u kategoriji seniorki B programa.

Njezina mlađa sestra, Ema Mihelić također je osvojila zlato, ali u konkurenciji juniorki B. Srebrom se okitila Sara Kormoš. Ekipa u sastavu: Lorena Bartaković, Dora Jurković, Sara Kormoš i Ema Mihelić ponovno je bila najbolja i osvojila je zasluženo 1. mjesto.

U C programu mlađe kadetkinje ponovno osvajaju 1. mjesto. Ekipa je ovoga puta bila u sastavu: Lora Jaklenec, Korina Petrović, Elena Vlahović, Eva Prčić, Mia Bajan i Jelena Kruhan. Jelena Kruhan pojedinačno je osvojila 2. mjesto. Najbolja među kadetkinjama C bila je Leire Golubić.

Nakon 4 kvalifikacijska kola na završnicu Kupa Hrvatske, koja će se održati od 3. do 5. studenog, također u Nacionalnom gimnastičkom centru, plasirale su se: u C programu Lora Jaklenec, Korina Petrović, Marta Jelić, Elena Vlahović, Mia Bajan, Jelena Kruhan, Leire Golubić i Ema Kristina Šprljan, a u B programu: Rebecca Kenda, Maja Lehpamer, Dora Jurković, Lorena Bartaković, Sara Kormoš te Ema i Marija Sara Mihelić.

Martina Bublić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Bravo za samoborsku gimnastiku.