Zahvala braniteljima u povodu Dana grada

21. listopada 2017.
Komentari isključeni
841 Pregleda

Komemorativnom svečanošću u spomen na naše branitelje započeo je protokolarni dio današnje proslave Dana grada Samobora u Parku domovinske zahvalnosti. Vijenac uime Grada položili su i svijeće zapalili gradonačelnik Krešo Beljak sa zamjenicom Sanjom Horvat Iveković i predsjednikom Gradskog vijeća Miranom Šoićem, predstavnikom koordinacije braniteljskih udruga Adolfom Paarom i načelnikom samoborske policijske postaje Željkkom Stopićem. Za njima su to učinili i mnogi drugi koji su se i ovaj put došli pokloniti žrtvi naših branitelja, od zapovjednika ratnih postrojbi, ratnika, članova obitelji poginulih, predstavnika Samoboru prijateljskih gradova Wirgesa i Pečuha, gradskih vijećnika, predstavnika političkih stranaka, udruga, ustanova, institucija, pa do najmlađih iz sportskih klubova, ovaj put stolnoteniskog.

Adolf Paar je sve okupljene podsjetio da ovdje stoje pred spomen zidom na kojemu su uklesana imena 53 poginula branitelja iz Samobora i Svete Nedelje, koji su neizmjerno pridonijeli tome da mi danas slobodno slavimo 775. godina postojanja našeg grada.

Krešo Beljak je istaknuo da je ponosan na to što se na sve državne i gradske blagdane okupljamo u Parku domovinske zahvalnosti, te rekao kako vjeruje da ćemo, potaknuti 775. rođendanom našega grada, upregnuti sve svoje gospodarske i političke snage za bolje sutra ne bismo li time opravdali povjerenje koje su nam svojom žrtvom dali naši poginuli branitelji.

Samoborski župnik i dekan Davor Štuljan prije molitve je podsjetio na vjerničku tradiciju ovoga kraja kojoj svjedoče naše brojne zavjetne kapele, rasprostranjene od brdskih do nizinskih krajeva grada.

Svečanost je uveličala Samoborska narodna garda, a glazbeno upotpunilo Hrvatsko pjevačko društvo Jeka.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.