Najnovije
“Vrijeme za nas” (19. veljače 2020. 15:14)
U planine jer tamo nema zime (19. veljače 2020. 14:24)
O aktualnostima u Svetoj Nedelji (19. veljače 2020. 12:59)
Završene prijave za Srakotrk! (19. veljače 2020. 11:13)
Isključenja struje 19., 20. i 21. veljače (18. veljače 2020. 15:29)
Mario Vavro u vrhu streličarske elite (18. veljače 2020. 11:17)
Kay Boo Too za Fašnik u Bunkeru (17. veljače 2020. 16:00)

U Lugu tom najbolja se kotlovina kuha

21. listopada 2017.
Komentari isključeni
1.728 Pregleda

Pobjednička ekipa 8. festivala samoborske kotlovine u konkurenciji mjesnih odbora i gradskih četvrti ove godine dolazi iz Mjesnog odbora Lug. Ocjenjivačka komisija njihovoj je kotlovini dodijelila 361 bod, dva više od drugoplasirane ekipe Mjesnog odbora Hrastina, a na trećem je mjestu u konkurenciji 21 mjesnog odbora i gradskih četvrti završio Mjesni odbor Gradna s 353 boda.

Prvi dio osmog po redu Festivala samoborske kotlovine time je bio završen, kotlovina razdijeljena, a kotlovi očišćeni i spremni za sutrašnji nastavak kada će se u pripremanju ovog našeg tradicionalnog kulinarskog specijaliteta okušati ekipe Javne gradske vatrogasne postrojbe, samoborskih dobrovoljnih vatrogasnih društava te gostujuće ekipe.

Danas je između 11 i 13 sati bilo veselo, “raskuhano”, raspjevano i rasplesano ispred kućica koje su u Kleščićevoj ulici dobrosusjedski podijelili 18 mjesnih odbora i 3 gradske četvrti. Njihovi majstori kulinarstva uložili su puno truda da svojim umijećem očaraju Milinka Perkovića, Renatu Kruhan, Davora Lidea i Igora Jaića Krasnika, koji su ocjenjivali njihove kotlovine ne bi li prosudili koja je najbolja. No, bez dvojbe može se reći da su svi bili na visini svog zadatka jer, kako kaže predsjednik komisije Milinko Perković, svake godine bilježi se mali pomak u kvalitetei kotlovine, što se osjetilo i ove godine kada je, sportski rečeno, na teren izašlo najviše momčadi željnih kulinarskog dokazivanja. -Svi koji su lani napravili preslab umak ili previše zasolili kotlovinu, kritike su uzeli u obzir i ove godine skuhali bolju kotlovinu – ističe Perković – dodajući da postoje ekipe koje su standardno dobre i koje bruse svoje znanje, pa većina od njih to već radi vrhunski.

Uz samoborske mjesne odbore i gradske četvrti, s kotlovinom su se danas bavili i gosti iz Zaprešića i Jastrebarskog, a na čelnom mjestu bila je i ekipa iz Grada Samobora. Brojnim Samoborkama i Samoborcima i mnogim posjetiteljima našega grada podijeljeno je sve, do zadnjeg komada, a odličnoj atmosferi na ovom festivalu uvelike je pridonijelo i lijepo vrijeme.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.