OŠ Bogumila Tonija prepoznala važnost prijateljstva!

21. listopada 2017.
Komentari isključeni
1.556 Pregleda

Bogatstvom boja, originalnošću radova i brigom o zdravlju Osnovna škola Bogumila Tonija dala je svoj pečat 21. listopadu – svečanom i slavljeničkom danu Grada Samobora, ali i svojim učenicima i djelatnicima.

Sve do kraja svibnja 2018. Osnovna škola Bogumila Tonija ponosno će sudjelovati u Projektu Prijateljstvo njegujući upravo jedno od najvažnijih međuljudskih odnosa – prijateljstvo.

U uređenju eksterijera škole sudjelovali su marljivi članovi slikarsko-grafičke grupe pod vodstvom prof. likovne kulture Ruže Barbarić-Librić. U kolovozu i rujnu zanimljivim su tehnikama oslikali žardinjere ispred ulaza u školu, a svoj su posao nastavili i u sunčanom listopadu oslikavanjem klupa. Klupe u znaku prijateljstva svakog učenika pozivaju na druženje, ljubav, odgovornost i mir. Ovime je završena prva faza projekta.

“U drugoj nas fazi čeka nastavak oslikavanja još većeg broja klupa prijateljstva, izrada mozaika na najvećoj žardinjeri i oslikavanje asfalta namijenjenoga isključivo biciklistima i njihovim prijevoznim sredstvima. Grad Samobor financirao je gradnju novoga parkirališta za djelatnike škole kako bi se osigurala veća sigurnost dolaska učenika u školu i njihov boravak ispred škole. Premještanjem automobila na novo parkiralište povećao se slobodni prostor, a njega će također maštovito urediti učenici i djelatnici. Jedna od dobrobiti ovog iznimno važnog projekta svakako je i uživanje u zdravom životu zahvaljujući vožnji bicikla. Nadamo se kako će šarenilo velikoga broja bicikala ukrašavati uskoro oslikane biciklističke trake.Ovih smo dana često susretali ravnateljicu Kolarec kako radosno fotografira sve dosadašnje plodove Projekta Prijateljstvo. Kako se trudi naš Samobor, trudimo se i mi, a zajednički nam je cilj veselije i ljepše okruženje u kojem će boraviti učenici” – napisala je, uz čestitu: “Sretan rođendan, Grade!”, profesorica Petra Birman.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.