Od bogatog domaćeg placa do raspjevane dječje pozornice

21. listopada 2017.
Komentari isključeni
900 Pregleda

Vrijedna i u očuvanju tradicije i baštine samoborskog kraja ustrajna udruga Etno fletno nije ni ove godine zaboravila za Dan grada postaviti svoje klupe i pripremiti “plac pod cirkvom” kao nekad u davna vremena. Sve s domaćeg vrta moglo se “na tem placu” kupiti između 8 i 13 sati, povrtnice, jajca, feferone, kuruzni kruh, domaće rezance, češnjak, sir i vrhnje, poriluk, sve kaj su “stare mame” ovih “fletnih puca” nekad nosile na plac.

Bile su u ponudi i domaće rukotvorine i slasni kolači te obavezni licitarski proizvodi Obrta Arko. A uz Damira Šoića na harmonici zapopevalo se i zatancalo.

Dječji program u povodu Dana grada pod šatorom na Trgu kralja Tomislava odvijao se od 11 do 13 sati, a u njemu su sudjelovali dječji zborovi Samoborček i Smješak te Laboratorij zabave i cirkuska udruga Razbibriga.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.